siprojefes cv erich vanacloig la veu d'algemesí

Representants de SIPROJEFES.CV reunits amb un grup polític amb representació a les Corts. LVA


L’intendent Principal Cap de la Policia Local d’Algemesí és el nou secretari d’organització del primer Sindicat de Caps de la Policia Local de la Comunitat  Valenciana.
Des del passat 15 de febrer, data en la que es va formalitzar la creació del primer «Sindicato Profesional de Jefes y Mandos de la Policía Local de la Comunidad Valenciana» (SIPROJEFES CV), integrat per caps de policía local i comandaments de l’Escala Tècnica i Superior, es va designar a l’Intendent Principal Cap de la policia local d’Algemesí com a secretari d’organització del sindicat.
Una de les primeres accions que s’estan realitzant són entrevistes amb els portaveus i delegats de seguretat ciutadana dels partits polítics amb representació a les Corts Valencianes per a plantejar millores al Projecte de Llei de Coordinació de Policies Locals e informar de les pressions a les que estan sent sotmesos nombrosos caps de les policies locals.
SIPROJEFES ha informat als diferents responsables polítics que actualment hi ha un gran nombre de caps de policia, que estan sent apartats il·legalment de les prefectures per distints equips de govern municipals, no per motius professionals, sinò per interesos partidistes.
Des de SIPROJEFES es vol recalcar davant els dirigents polítics que la seguretat local no és patrimoni de ningun partit. Que els caps de policia local, encara que es troben baix al manament de l’alcalde o alcaldessa, deuen prestar el seu servei, assumir responsabilitats i decisions atenent als principis d’imparcialitat i sobre tot de legalitat. Els caps de policies locals volen permaneixer aliens als interessos de partits i exigeixen a totes les forçes polítiques el respecte al seu càrrec i a la seua professió.
Esta situació està motivant la interposició de nombroses denúnicies i recursos en els jutjats, alguns d’ells ja guanyats pels demandants amb el consegüent perjudici innecesari i injust per a les arques municipals, aseveren.