L’Ajuntament d’Algemesí aprova concedir creus al mèrit policial amb distintius blancs i blaus a un total d’onze funcionaris.

LVA.-  En el darrer plenari municipal de juliol es va aprovar la proposta de la regidoria de Seguretat Ciutadana per a concedir les creus al mèrit policial amb distintius blancs i blaus a un total d’onze funcionaris entre els quals es troben huit agents, dos oficials i un intendent de la policia local. Aquesta petició s’ha elevat a l’Agència Valenciana de Seguretat perquè l’avalen amb l’objectiu que es realitze un acte de lliurament de les creus en els pròxims mesos.

Cinc dels funcionaris seran condecorats amb el distintiu blau que premia haver executat serveis amb rellevants qualitats professionals o cíviques. Dos rebran mèrits arran de la seua llavor social ajudant a la direcció de l’IES Bernat Guinovart a aconseguir una major atenció i implicació d’un grup de menors que tenien una conducta problemàtica.

Aquestos dos policies en companyia d’un tercer també van dur a terme xerrades en els instituts del municipi per tal de conscienciar sobre el correcte ús dels VMP (vehicles de mobilitat personal) i de la normativa aplicable després de la modificació de l’ordenança de trànsit i circulació, missió que també és motiu de condecoració als tres amb el distintiu blau.

Per altra banda, els altres dos agents que també rebran aquest distintiu serà per la seua col·laboració al assistir a una gestant mentre donava a llum fins que va arribar l’equip mèdic i, per tant, facilitar el naixement d’una xiqueta en la nostra localitat el passat 14 de juny.

Quant a la creu al mèrit policial amb distintiu blanc, seran set els funcionaris premiats -un dels quals també serà condecorat amb el distintiu blau- per la seua trajectòria professional excepcional, la seua integritat, professionalitat i bon fer de la seua labor policial durant com a mínim 25 anys de serveis prestats.

En paraules del regidor de Seguretat Ciutadana, Teo Montalvà, “volem premiar a aquestos funcionaris que han demostrat tanta dedicació professional i corroboren que la policia realitza una important llavor humana i d’ajuda al ciutadà.” A més, amb la finalitat de recolzar també el cos policial en l’exercici rutinari de les seues funcions, el regidor ha destacat que “la Corporació Municipal va adquirir a finals de juliol tres nous vehicles híbrids per tal d’augmentar la capacitat de resposta del cos. Aquestos compten amb un equipament molt complet, inclús venen amb desfibril·lador, tenen major potència que els anteriors i a més estalvien en combustible i són menys contaminants.”