El dijous es presentarà a la Biblioteca Municipal “¡A la huelga!”, un llibre d’Enric Llopis, periodista valencià que ha treballat en gabinets de comunicació institucionals i en mitjans alternatius com L’Avanç, L’Accent, Ràdio Klara o Rebelión.org

EU.-  Este dijous 14 de desembre a les 19:00h a la sala Vicent Castell de la Biblioteca Municipal d’Algemesí tindrà lloc la presentació del llibre «¡A la Huelga! Militancia y lucha de clases en Valencia (1975-2022)» d’Enric Llopis. A l’acte, que organitza Esquerra Unida d’Algemesí i que estarà presentat per Fina Machí, comptarà amb la presencia de l’autor, Enric Llopis, i de Vicent Maurí i Ventura Montalban, històrics sindicalistes valencians. Vicent Maurí es va afiliar al STEPV el 1985 i des d’aleshores ha tingut càrrecs de diferents responsabilitats com ser el portaveu fins la seua jubilació el 2022. Ventura Montalban milita des de fa molts anys a CCOO PV i actualment és el seu Secretari de Migració i Cooperació.
El llibre “¡A la huelga! Militancia y lucha de clases en Valencia (1975-2022)” relata biografies i conflictes laborals en què van participar nou sindicalistes durant quatre dècades: Antonio Pérez Collado; Catalina Socias; Maxi Moro i Nicol Comes; Mamen Soler; Vicent Maurí; Ximo Jordà; Ventura Montalbán; Gloria Martínez i Alberto Guerrero. Ja jubilats, van estar empleats en diferents sectors, com el tèxtil, l’automobilístic, l’educació, l’ebenisteria o l’àmbit rural a l’Horta de València.
Enric Llopis (1971) és periodista i des de 2008 col·labora habitualment en les diferents seccions del periòdic Rebelion.org. Durant una dècada, ha simultaniejat el seu treball professional en gabinets de comunicació institucionals amb la col·laboració en mitjans ‘alternatius’ del País Valencià com a L’Avanç, L’Accent o Ràdio Klara. Ha publicat articles periodístics durant la seua estada en Palestina, Cuba i Guatemala, a més d’articles i entrevistes a Diagonal, El Vell Talp, Kaos en la Red i Crònica Popular. És autor, junt a Manolo Monereo i Héctor Illueca, del llibre “Per Europa i contra el sistema euro”.