Ximo Puig anuncia la pròrroga del tancament perimetral de la Comunitat Valenciana durant una setmana més per a continuar amb les mesures de control de la pandèmia.

Prorroga coronavirus valenciaLVA.-  Dins del marc de les restriccions que s’estan adoptant per al control de la pandèmia de COVID-19 i la protecció de la salut de la ciutadania, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la pròrroga del tancament perimetral de la Comunitat Valenciana fins el divendres 13 de novembre.

Per això, a partir d’este divendres, 6 de novembre, a les 12:00 hores, s’establirà una pròrroga d’altres set dies naturals durant els quals es continuarà sense poder entrar en el territori valencià ni eixir d’ell, excepte causa justificada, com els desplaçaments per motius laborals, d’estudis i mèdics o per a tornar al lloc de residència habitual o cuidar de persones dependents.

El president ha assenyalat que «és una mesura que no afecta excessivament l’economia», de la mateixa manera que tampoc han tingut «un efecte important afegit» per a l’activitat econòmica les restriccions a la mobilitat nocturna establides entre les 0:00 i les 6:00 hores.

«Esta mesura de restricció nocturna la tenim prevista fins al 9 de desembre, i només podem apel·lar a major corresponsabilitat i al compliment de les normes que dicten les autoritats sanitàries», ha assenyalat Ximo Puig.

El cap del Consell, que ha subratllat que no s’està davant una «situació d’estrés hospitalari», ha incidit en la importància d’adoptar mesures «raonables, serenes i equilibrades».

S’ha de governar “acceptant que existeixes incògnites associades al comportament de la COVID-19, però amb la certesa que les mesures de prevenció són imprescindibles», ha agregat.