El Consell manté el tancament total de l’hostaleria i els gimnasos, i el tancament dels comerços a les 18 hores.

LVA.-  El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant el coronavirus, la pròrroga de les mesures vigents per a frenar la pandèmia de COVID-19 fins a l’1 de març.

El president ha justificat la decisió adoptada en què «l’evolució de les dades és positiva però la situació encara no és bona». A més Ximo Puig ha fet al·lusió a les dades i indicadors de la incidència del coronavirus en la Comunitat Valenciana, així com a la recomanació dels experts i a l’advertiment realitzat a Espanya per l’Organització Mundial de la Salut que han de mantindre’s les restriccions vigents.

Durant la seua intervenció, ha assegurat que les restriccions «limiten drets i generen situacions injustes», però no obstant això «no es poden relaxar perquè no seria responsable», per la qual cosa «duraran el temps que resulte necessari».

El cap del Consell ha destacat el gran esforç realitzat per la societat valenciana en les dos últimes setmanes que, segons ha manifestat, “s’ha traduït en uns resultats esperançadors».

En este sentit ha assenyalat que durant els últims 15 dies de restriccions s’ha registrat un descens del 39% en les hospitalitzacions; ja inferiors a les 3.000, i s’ha reduït la incidència un 41%, amb una caiguda de 682 punts, la qual cosa suposa registrar 777 casos per 100.000 habitants.

Així mateix, ha destacat que actualment les altes hospitalàries quasi tripliquen els nous casos en esta última setmana, és a dir, que per cada nou positiu es registren 2’5 altes; i en els últims 10 dies el número de persones malaltes per COVID-19 s’ha reduït en 30.000, així com el número d’hospitalitzats en 2.000, en 17 dies.

A més, també ha explicat que en les grans ciutats perimetrades els caps de setmana, la caiguda de la incidència ronda el 40% de mitjana en els últims 15 dies.

Per tot això, Puig ha insistit que les mesures estan funcionant «d’una manera més ràpida de la que podíem esperar», i en este sentit ha instat la societat a mantindre l’esperança perquè, segons ha manifestat, «no tots els dies són iguals».

Procés de vacunació

Respecte del procés de vacunació, al qual s’ha referit com «el gran actiu per a superar la pandèmia» i «la porta de l’esperança», el president ha destacat que ja han sigut administrades més de 210.000 dosi en la Comunitat Valenciana. Així mateix, ha assegurat que, en finalitzar esta setmana, 100.000 valencianes i valencians hauran rebut ja les 2 dosis.

A més, el cap del Consell ha assegurat que «s’està avançant molt en la protecció de les persones més vulnerables» i que a partir de la setmana vinent donarà principi i es completarà la vacunació en els Centres de Dia, així com de les persones majors de 90 anys i dels grans dependents.