L’esperat concert de la Banda Simfònica d’Algemesí començarà a les 23:00 hores a la Plaça Major el pròxim dimarts 6 de setembre.

Societat Musical d’Algemesí.-  La Banda Simfònica d’Algemesí segueix amb la tradició d’aquest concert, el qual compta amb més d’un segle d’història, i prepara des de fa mesos un repertori per a gaudir amb tots els sentits. En aquesta ocasió es comptarà amb grans col·laboracions que faran del concert un espectacle inoblidable.

Començarà la primera part amb la marxa cristiana Aleluya del compositor alcoià Amando Blanquer Ponsoda, sent aquesta la primera marxa del gènere que va ser composada. Blanquer és un nom molt vinculat a Algemesí, doncs va ser director de la nostra banda i autor d’una de les peces musicals més representatives de la nostra festa, Rituals i Danses d’Algemesí.

Continuarà el concert amb dues obres del compositor José Alberto Pina. Steel Overture és un encàrrec de la Tata Steel Orchestra, en Holanda, carregada de ritmes trepidants i de gran força que simulen el poder de l’acer, on les fanfàrries de metall creen una música fresca i brillant. The Ghost Ship, que ja va triomfar quan va ser interpretada per la nostra banda el passat mes de novembre, és un poema simfònic inspirat en el naufragi del transatlàntic SS American Star i que va aparèixer varat a les costes de Fuerteventura. L’espectacularitat de la música, amb l’acompanyament d’efectes electrònics, segur que farà gaudir al públic assistent.

Després del descans i del vol de les campanes anunciant la Nit del Retorn, tornarem a gaudir d’una composició d’Amando Blanquer, en aquest cas de la marxa mora Marxa del Centenari, escrita amb motiu del Centenari de la Música Festera d’Alcoi l’any 1982.

Conclourà el concert la peça El Nou d’Octubre, de Bernardo Adam Ferrero. Poema simfònic dividit en quatre moviments basat en música religiosa i medieval valenciana, es tracta d’una obra de gran caràcter simbòlic per als valencians. Amb una narració en viu, l’obra recrea els fets ocorreguts durant la conquesta de la ciutat de València pel Rei en Jaume I en 1238.

A més, durant les dues obres de la segona part del concert, comptarem amb la col·laboració de la Colla d’Algemesí que sempre està disposada a cooperar amb nosaltres. Un espectacular concert que no deixarà a ningú indiferent.