L’assemblea d’Esquerra Unida es va reunir el dimarts dia 8 de novembre per a abordar la proposta de Més Algemesí de cara a formar part del govern, així com les dures crítiques expressades en el seu comunicat. En finalitzar el debat i la deliberació dels simpatitzants i la militància de l’organització política, s’acordaren els següents punts:

  1. És necessari un canvi d’actitud per part de Més Algemesí. EU considera positiu un govern en majoria, sempre i quan existisca una relació de confiança, de pau i d’harmonia entre els seus membres que permeta treballar de manera fructífera. A hores d’ara, les bases d’EU consideren que la formació de Josep Bermúdez ha contribuït a alimentar un clima de crispació que cal rebaixar.
  2. EU considera que no es pot tornar al punt zero donat que, durant el període més complicat de la legislatura que sol ser el primer any i mig, ja s’han implementat moltes millores des de l’equip de govern. La fi dels privilegis polítics, les bases d’una nova participació ciutadana o la nova política urbanística, són, entre d’altres, ciments que no s’haurien d’enderrocar.
  3. Si passat un temps s’aprecia un canvi d’actitud de Més Algemesí respecte al primer any i tres mesos de la legislatura, i una major implicació en el bon funcionament de l’equip de govern, caldria abordar en profunditat una nova organització corporativa que garantira l’estabilitat del tripartit fins al final del mandat.
  4. L’assemblea d’EU considera igualment important la decisió que prenga el PSPV-PSOE i que en tot cas haurà de ser respectada i valorada de cara a possibles negociacions si finalment es produeix el canvi d’actitud en la coalició liderada per Josep Bermúdez.

Font: Esquerra Unida