eupv-esquerra unida algemesi-pere blanco-marc vendrell-asensio garcia-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíL’agricultura al nostre país, i en concret a la nostra comarca i a la nostra ciutat Algemesí ha estat un motor per l’avanç socio econòmic de primer ordre, el fonament de la nostra economia. En Algemesí son milers els jornals que donà en especial la citricultura, el conreu de la taronja, del que som excessivament dependents.

A més de la COPAL, hi ha altres empreses que es dediquen a la seua manufactura i comercialització, com Albenfruit, Masia, etc, i altres empreses com Agriconsa, una cooperativa de segon grau que dona feina a centenars de dones i homes no sols d’Algemesí, sinó també de les ciutats de la nostra rodalia.

Als darrers anys els preus de la taronja han agafat una tendència a la davallada molt preocupant, d’una banda per la falta de modernització, el minifundisme i la manca de planificació de les varietats més idònies, la modernitazió del transport que envaeix els nostres mercats de productes substitutius, quan no el mateix producte d’altres països que produeixen sense controls sanitaris i en condicions laborals d’explotació extrema, etc, han fet que la relació entre la producció i el preu no siga competitiva. Si a més afegim que la Unió Europea no defensa la taronja valenciana davant altres que estan a milers de quilòmetres, no aplicant clàusules de salvaguarda, els nostres productes tenen un greu problema. Tanmateix la cessió per els interessos geopolítics dels EEUU que ens impedeixen exportar els nostres productes a Rússia ens deixen sense un marge de benefici just a un treball intens. Els problemes de la globalització.

Però a l’agricultor valencià i algemesinenc l’importa poc qui tinga la culpa, ell, i tots nosaltres volem solucions, és per això que el nostre grup al Parlament Europeu i a les Corts Valencianes quan hi estàvem, defensàvem el nostre producte davant els altres, perquè pensem que és de millor qualitat, perquè és autòcton, i perquè davant un mercat mundial amenaçador del menut, hem de defendre’ns enfront de grans empreses que fan negoci amb aquests productes.

Altra solució que podem proposar a l’àmbit local, seria la modernització de l’agricultura, i crear una Marca Algemesí o Marca la Ribera, per aconseguir major competitivitat amb altres productes.

Des de que estem al Govern del nostre poble, hem ajudat a vigilar els nostres camps amb drons, hem apostat per més presència de la patrulla rural de la policia al terme i hem pressionat sempre que hem pogut les administracions superiors per defendre el que és nostre. Aquest tema és preocupant, seriós, i serà una lluita molt llarga, però a nosaltres sempre ens tindran a favor i al costat de l’agricultor algemesinenc.