Comencem una nova legislatura i des d’Esquerra Unida anem a seguir impulsant polítiques progressistes en els pròxims anys.

EU:-  Volem donar les gràcies de nou a la gent que confià en el nostre projecte a les passades eleccions i volem dir a aquestes persones i a la gent d’Algemesí que les nostres polítiques al Govern d’Algemesí van a ser principalment una aposta clara per la igualtat, la transició ecològica (que inclou convertir en zona de vianants alguns carrers i reduir emissions contaminants) i també, serà molt important, l’estabilitat política. Sabem que la ciutadania vol que els partits ens posem d’acord, i d’Esquerra Unida som conscients d’açò, per tant a pesar de tindre la majoria per governar amb tranquil·litat, buscarem el màxim consens en les qüestions principals.

En l’àmbit econòmic un objectiu serà seguir baixant el deute que te la nostra ciutat, ja l’hem reduït considerablement i intentarem fer-ho el màxim possible.

 

PARTICIPACIÓ I TREBALL

Per últim, anem a seguir amb la participació i el treball, que foren en la passada legislatura dues màximes en la política pública municipal i ho serà en aquesta.
En paraules del líder d’Esquerra Unida, Pere Blanco, «aquesta serà una legislatura de consolidació de les polítiques d’igualtat, ecològiques i de treball que encetarem fa quatre anys”. En l’àmbit participatiu “hem creat i impulsat els primers pressupostos participatius de la història d’Algemesí, anem a intentar que es consolide en l’estructura participativa de la ciutat i la gent participe més cada vegada, creant nous mecanismes on es vote de forma més simple i directament”, finalitza Pere Blanco.

En el treball anem a fer polítiques continuistes dels anys passats, impulsant la formació dels joves i dels majors per a que tinguen major competitivitat en el mercat laboral, com cursos d’informàtica per a majors de 45 anys o ampliar l’oferta de cursos taller per a menors de 25 anys.

 

IGUALTAT I CRISI CLIMÀTICA

«És important iniciar el govern amb un full de ruta que establisca mesures i objectius reals perquè la nostra ciutat siga més ecològica i compromesa amb el manteniment del medi ambient, ja que actualment és el repte més gran que tenim tots». Hem aprovat una moció institucional que han recolzat tots els partits (menys VOX) per a començar a lluitar seriosament contra la crisi climàtica a nivell municipal.

Per altre costat, en l’àmbit de la igualtat entre homes i dones, anem a seguir lluitant perquè no existisca discriminació entre gèneres a escala salarial i d’oportunitat laboral, i treballant per eliminar la xacra de la violència masclista en la nostra societat. Segons Fina Machí, regidora d’Igualtat, “no pot ser que cada dia hi haja víctimes d’assassinat masclista. Farem tot el possible per acabar amb esta problemàtica”.