indumentaria museu valencia de la festa algemesi  fotoperiodismo valencia agencia de prensa valencia prensa valencia comunicacion periodismo marketing publicidad diseño carteleria carton pluma video corporativo agencia prensa2 moises castell carlos bueno la veu d'algemesíEl 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, el Museu de la Festa ho celebra amb un esdeveniment molt especial: la presentació de l’Exposició “Enfilar l’agulla: Història i indumentària a Occident” en la Sala Carme Ferrés- Casa Insa.

Enguany s’ha renovat l’exposició permanent amb la col·lecció d’indumentària del fons del Museu i cessions privades. En la sala es podran veure algunes de les peces més representatives del fons Insa i al costat del catàleg que es va realitzar el passat el 14 d’abril, també es podran admirar alguns dels conjunts que apareixen en ell i que van formar part de la desfilada “Sessió Contínua: Història dels mitjans audiovisuals a Espanya”.

D’aquesta manera, els visitants podran viatjar al llarg de la història de la moda a Occident, des del món clàssic fins als anys 60 del passat segle. Indumentària civil, roba interior, fragments de figurins originals, tocats i barrets, a més d’un taller de confecció de la primera mitat del segle XX. Tot açò acompanyat d’una visita guiada a càrrec del comissari, Guillem Alventosa, que oferirà amb tot detall una visió didàctica amb fets històrics, curiositats i detalls del muntatge de l’exposició.

Entre les peces destaca un conjunt amb “pannier” del segle XVIII, un vestit amb mirinyac del segle XIX, una hopalanda reconstruïda amb teixits d’Insa, un vestit dels anys 30 confeccionat seguint els patrons originals i pintat completament a mà per l’artista Gemma Alpuente, i una gran selecció de cotilles originals de finals del segle XIX i principis del XX. A més, l’exposició compta amb una selecció de figurins, gravats, il·lustracions i fotografies originals al costat de les realitzades pels “Fotoaficionats-Algemesí” durant la desfilada per a reviure la història viva des d’un nou punt de vista.

Els visitants que s’acosten durant la celebració també podran visitar les exposicions permanents del Museu: la Festa de la Mare de Déu, la construcció de la Plaça, la Llacuna del Samaruc així com participar en els actes previstos per al dissabte en el qual destaca el Certamen Nacional de Pintura a l’aire lliure.