Amb les noves mesures es pretén impulsar la reactivació econòmica i consolidar un nou estat de benestar.

LVA.-  El cap del Consell, Ximo Puig, ha anunciat la fi de les principals mesures restrictives acordat en la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19, celebrada este matí, i que estaran vigents fins al 9 d’octubre.

En concret, ha destacat que, en hostaleria i oci nocturn, s’amplien els aforaments a l’interior fins al 75%, així com el número màxim de persones per taula, que passa a ser de 10, i es permet l’ús de la barra per a consumicions mentre s’estiga assegut.

Els establiments hostalers podran tancar segons la llicència de cada local i els d’oci nocturn a les 5 del matí. A més, en estos últims es permet el ball davant del lloc preassignat.

Així mateix, s’elimina el número màxim de persones en esdeveniments esportius i en partits de lligues professionals de futbol i bàsquet decau el màxim d’espectadores, sent el límit el 40% de l’aforament en pavellons i el 60% en estadis a l’aire lliure. Decauen també les restriccions en comerç, cinemes, teatres, auditoris, museus i biblioteques, així com en seus festeres.

Finalment, ha avançat que s’iniciaran els contacte amb el sector de l’oci i dels festivals per a l’exigència del ‘passaport COVID’ de vacunació en actes massius.

El president ha recordat que el 87% de la població valenciana ja té la pauta completa de dosi contra el coronavirus. Per això, ha avançat que a partir de demà cessarà l’activitat en els centres de vacunació massiva «després d’haver complit la seua missió».

Entre les principals novetats en matèria sanitària, Ximo Puig ha assenyalat el restabliment de l’atenció presencial en tots els centres de salut i d’especialitats a partir del 4 d’octubre, així com l’activació d’un pla urgent per a l’atenció en salut mental de la infància i la joventut amb la contractació de 69 professionals i 3 hospitals de dia, que s’ampliarà amb el reforç de 270 professionals i 10 hospitals de dia.