La Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19, ha acordat noves mesures vigents fins al 27 de setembre.

LVA.-  El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que a partir de demà dimarts 7 de setembre, decau la restricció a la mobilitat nocturna i per tant hi haurà llibertat plena de moviment en tota la Comunitat Valenciana. Les noves mesures s’aplicaran fins al 27 de setembre per a contindre la pandèmia per coronavirus.

Ximo Puig ha explicat que també decau la prohibició de celebrar reunions socials amb un màxim de 10 persones, i ha avançat la reobertura de l’oci nocturn fins a les tres de la matinada.

En concret, l’aforament màxim dels locals d’oci nocturn serà del 50% en interior, es podrà utilitzar la barra per a la retirada de consumicions, no es permetrà el ball, i l’hora màxima de tancament serà les 3:00 hores, podent-se realitzar l’última consumició mitja hora abans.

D’altra banda, quant a l’hostaleria i restauració, s’incrementa l’ocupació de taules en interior, que passa de sis a huit persones, i es manté el límit d’ocupació en exteriors, fixat en 10 persones per taula. Així mateix es permet l’ús de la barra únicament per a retirada de consumicions.

Quant a la celebració d’esdeveniments multitudinaris en interior es manté l’aforament del 50%, amb un màxim de 1.500 persones; i en el cas que es puga dividir l’espai per sectors, es permetrà un màxim de dos sectors de fins a 1.000 persones cadascun.

En els esdeveniments a l’aire lliure, l’aforament màxim s’incrementa al 75%, fins a les 3.000 persones, límit que s’incrementa en el cas de poder establir divisions de l’espai, atés que es permet establir fins a cinc sectors amb 1.000 persones cadascun.

Respecte de les competicions esportives de la Lliga Nacional de Futbol Professional, la Lliga de l’Associació de Clubs de Bàsquet (ACB), si se celebren en pavellons coberts l’aforament màxim serà del 40% amb un límit de 4.000 persones, i en espais oberts l’aforament s’incrementa fins al 60% amb un màxim de 20.000 persones.

Reobertura progressiva, segura i gradual

El president ha destacat que es realitzarà una «reobertura progressiva, segura i gradual» per a continuar reduint la transmissió del virus i avançar en la immunitat de grup, si continua l’evolució favorable de la situació pandèmica, i tenint en compte que el mes de setembre es produeix la volta al treball, l’inici del curs escolar i universitari, i un major ús del transport públic.

Així mateix, s’ha referit a l’objectiu d’arribar al 9 d’Octubre amb el 90% de la població vacunada, i ha fet una anomenada a la minoria de la població que encara no s’ha vacunat a fer-ho, recordant que este dimarts 7 de setembre, comença la vacunació sense cita prèvia en els 133 punts de vacunació massiva.