Regidora d’Educació, Igualtat i Sanitat d’Algemesí.

La regidora de Salut es mostra optimista de cara al control del coronavirus i pensa que estem en el bon camí per a que Algemesí prompte torne a viure en normalitat.

carlos bueno agencia prensa2

Carlos Bueno

– Quines mesures especials va prendre l’ajuntament amb la declaració de l’Estat d’Alarma?

– En un cas de pandèmia com este, els ajuntaments depenem de les directrius de l’Estat. El que sí que vam fer des del principi va ser procedir a esterilitzar tots els edificis municipals, entre ells i com a mesura preventiva el Polivalent, per si el virus s’estenia tant que els nostres centres de salut es quedaven xicotets, una cosa que afortunadament no ha arribat a produir-se. També netejarem tot el clavegueram del poble per qüestions de desinfecció i higiene.

– Hi ha hagut que lamentar moltes morts a Algemesí?

-Eixa és una dada que les autoritats no faciliten amb exactitud. Sé que són pocs, i percentualment menys que en la resta de la comarca. Com a molt, i esta és una apreciació personal, crec podria haver una desena de morts, i tots afectats de patologies greus prèvies. Quant a contagiats, i també són càlculs meus, no oficials, pense que no arriben al centenar.

-Quina ha sigut l’evolució de la pandèmia al nostre poble?

-Tenint en compte que no hi ha hagut molts casos, tot ha estat bastant controlat i sempre anant a millor. Amb el pas del temps la tranquil·litat ha imperat.

-A quina intensitat han treballat els nostres centres de salut?

-Al principi va acudir molta gent que va resultar no estar contagiada però que estava asustada, i això va provocar aglomeracions. Però poc a poc tot ha tornat a la normalitat i en estos moments es pot dir que tenen menys treball que abans perquè tots ens hem conscienciat que no hem d’anar al metge si no és estrictament necessari. A més, ara les receptes s’expenen per a un termini més llarg, i això evita visites a l’ambulatori.

Fina Machí en la sala de plenaris de l’Ajuntament. MOISÉS CASTELL/Prensa2

-Creu que els algemesinencs hem respectat les mesures de l’Estat d’Alarma i que han sigut eficaces?

-M’atreviria a dir que més d’un 95% de la població ha complit amb les normes. Durant els dies de confinament el poble estava buit i no hi havia trànsit, i amb això s’ha aconseguit que la pandèmia no es propagara.

-Com valora el pla de ‘desescalada’ que ha proposat el Govern?

-Crec que és l’oportú. Tots necessitem eixir ja de casa, oblidar-nos de l’ansietat que esta situació ens ha provocat i viure la vida. La gent ha posat interés en conéixer amb exactitud el que pot fer en cada fase perquè volen fer-ho com està estipulat perquè tot isca bé i no haver de fer marxa enrere.

-És optimista de cara a un ràpid retorn a una ‘nova normalitat’ en Algemesí?

-Sóc optimista per naturalesa i, encara que no sabem amb exactitud a què ens estem enfrontant perquè açò mai ha ocorregut abans, pense que estem en el bon camí. Només espere que el coronavirus es puga controlar prompte i que no hi haja cap rebrot perquè psicològicament seria fatal i perquè necessitem reactivar-nos ja a nivell personal i social. Per part de l’ajuntament ja estem pensant com donar facilitats als nostres bars perquè puguen ampliar les terrasses i que el negoci siga rendible. Això serà bo per a la gent i per a l’economia. Només demane que aquell que senta el mínim símptoma es quede a casa. Així la resta podrà eixir sense preocupació. Al final tot és qüestió de trellat.