forum productors agrícoles d'algemesí forum copal citrics algemesí la veu d'algemesí
 
 
 

  1. Nom i nou logo de fòrum copal

En reunió del passat dia 5, comentàrem que mentre  fòrum porte el cognom de Copal, pot donar a entendre el que no és. Creguem que un article de fòrum junt a un de Copal, es podria prestar a equívocs. De moment i fins a la seua aprovació en la pròxima Assemblea, utilitzaríem el logo que ací vegeu i ens anomenarem “fòrum de Propuctors Agrícoles d’Algemesí,” i simplificant-ho, fòrum.

  1. A més de la “liquidació a resultes” SÍ que hi ha altres mètodes de liquidació.

En l’article del mes passat manifestàrem que si continua el mètode de “liquidació a resultes, el productor està en perill d’extinció”. Per casualitats que rarament es presenten, Copal va convocar als socis a una Assemblea (el passat dia 19) per a celebrar el 40 Aniversari d’Anecoop. Un dels ponents era D. Juan Juliá, Exrector de la Universitat Politècnica de València, Enginyer Agrònom en l’especialitat d’Economia Agrària, coneixedor del tema que ens ocupa perquè ho ha investigat i és autor de gran quantitat d’articles i llibres, en definitiva un gran entre els grans. Des de fòrum aconseguirem contactar amb ell i li demanarem la seua opinió sobre el tema que ens ocupa i preocupa: “la liquidació a resultes”. En la seua xarrada va donar complida resposta a la nostra pregunta, que va ser: <<En la seua publicació “Algunos aspectos de las liquidaciones a los socios en las cooperativas hortofrutícolas”, de 1985, la seua anàlisi és considerat com a literatura especialitzada. És la raó que ens porta a preguntar-li:Sabem que lluitar per trobar un “preu de referència” que garantisca el nostre esforç per produir competitivament, és complicat. També sabem que hi ha diversos mètodes de liquidació en les cooperatives. Quina és, segons la seua opinió, la forma, el mètode, més equitatiu, just, per a la liquidació als socis dels productes aportats a Copal”>>
Va agrair a fòrum la pregunta i la seua contestació va ser la següent: “…Este és un tema que sempre ha intranquil.litzat molt. La liquidació és l’element clau que sempre ha preocupat molt en les cooperatives perquè és l’element que fa que els socis estiguen satisfets: que es faça bé! Investigat i estudiat este tema que ens va preocupar vam veure que la majoria optava pel que s’entén liquidació a resultes. Açò molestava els socis productors perquè els productes de major qualitat no es contemplaven en la seua justa mesura. Ara açò ja ha canviat. Vam fer un estudi i concloem que les cooperatives han de liquidar al preu mitjà de referència, almenys igual al preu mitjà de mercat; han de reduir el seus costos i si la gestió l’han fet bé, la cooperativa farà una tornada final per l’eficàcia del procés de comercialització. Esta és la filosofia de liquidació que cal treballar”.

  1. Sol.licitud de reunió informativa als socis. fòrum ha sol·licitat al Consell Rector, President i Director General de Copal que en la primera quinzena d’octubre es convoque una reunió per als socis amb dos punts: 1. Analitzar i estudiar l’aplicació en Copal del que ens ha dit el professor Chuliá i 2. Complir l’aplicació de l’article 13.8 dels Estatuts sobre el Dret a la Informació, aprovat en l’Assemblea del dia 3/12/2015, requerint que en cadascuna de les fases de les varietats aportades pels socis, es done un estudi quantificat tant de costos, objectius i perspectiva de comercialització.
  • Per contactar en fòrum: 652 256 833 (sols whatsapp) i forumcopal@gmail.com