premi cientific tecnic Elena Romero Francisco García Ignacio Luz síntesis ecològiques en els fàrmacs  Francisco García Cirujano Ignacio Luz Mínguez  La algemesinenca Elena Romero aconsegueix amb el premi per a joves investigadors de la Ribera.
El treball presentat per Francisco García Cirujano i Ignacio Luz Mínguez ha aconseguit el primer premi de la XIII edició del premi científic tècnic d’Algemesí dotat amb 5.000 euros. El treball, que estudia els nous materials que imiten la funció d’enzims naturals per a la síntesi ecològica de fàrmacs, serà explicat pels autors en l’acte de lliurament dels guardons el pròxim 23 de febrer. El premi al millor treball per a joves investigadors de la Ribera, dotat amb 1.500 euros, ha sigut para Elena Romero Adam, d’Algemesí.
Enguany s’han presentat 33 treballs a aquest certamen científic, dotze més que en la passada edició, dels quals huit són de joves investigadors de les comarques de la Ribera. L’alt nivell investigador que registra la convocatòria ha motivat que es concedisquen tres accésit de 500 euros cadascun d’ells a Ana Ortega i Estefanía Tarazón, Rubén Darío i Eva María Gallego. A criteri del tribunal es concedeix esment honorífic a Joaquín Calbo, Marc Coronado, Pau Lillo i Pau Muñoz.
El jurat està format per Rosa Puchades, vicerectora de responsabilitat Social; José Pío, coordinador internacional del CSIC; Salut Botella, professora de Biotecnologia; Enrique Navarro, catedràtic de Física Aplicada; Rosa Cibrián, professora de Fisiologia; José Vicente Castell, de la Fundació per a la Investigació de l’Hospital La Fe; Pilar Campins, vicerectora d’Investigació i Política Científica de la Universitat de València; Vicente Esteve, catedràtic de Química Inorgànica, els regidors Palma Egido i Pere Blanco, i l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano. El professor d’Informàtica, Jaume Segura, és el secretari del jurat.
L’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha destacat l’elevada participació de joves investigadors valencians en aquest certamen únic que es consolida i es projecta cap al futur edició rere edició. Per la seua banda, el regidor de Cultura, Pere Blanco, ha agraït el treball del jurat i la col·laboració d’entitats com la Universitat de València com la Universitat Politècnica de València, l’Institut de recerca de la Fe, el CSIC i la Universitat Jaume I sense les quals no seria possible el premi d’investigació científic tècnic Ciutat d’Algemesí.