Alejandro Chicharro, de l’escola de Colmenar, va tallar l’única orella d’una jonegada sense picadors amb el ferro de El Tajo que va lidiar un exemplar que va fer passar un mal glop als toreros.

carlos bueno firma agencia prensa2

Carlos Bueno

En la tercera de fira d’Algemesí, José Miguel Arroyo “Joselito” va lidiar quatre jònecs amb el ferro de El Tajo que van possibilitar el lluïment dels xavals. Però el panorama va canviar amb l’eixida del cinqué i últim de la vesprada, un exemplar més seriós i quallat que els seus germans que va traure complicacions immediatament. L’animal va mesurar molt i va envestir amb violència. Calia esperar-lo, portar-lo molt tapat amb la muleta i tirar d’ell amb fermesa i autoritat, ‘engolint’ per a robar-li els passes d’un en un. Però Abel Rodríguez va evidenciar estar escàs d’ofici i els seus dubtes van fer créixer encara més els defectes de l’astat, que va fer passar més d’un esglai a toreros i públic. L’obstinació de l’alumne de l’escola de Castelló no va ser suficient per a solucionar la dura papereta que li va tocar.

Alejandro Chicharro torejant amb la mà baixa. MOSÉS CASTELL/PRENSA2

De la vesprada cal destacar l’actuació d’Alejandro Chicharro, que va mostrar un acusat sentit del tremp i molta despaciositat per a fer les coses amb gust i seguretat. Amb les sabatilles assentades va tirar del jònec amb la mà baixa per a receptar muletazos en sèries llargues molt lligades.

Un altre que va evidenciar molt de gust i tranquil·litat en la cara de l’animal va ser Marco Polope, que muletejà amb profunditat i sabor al seu antagonista abans que traguera dificultats per a entrar a matar.

Clemente Hargous, que substituïa a l’anunciat Rafael Ponce de León, va ser tot obstinació i disposició i, encara que se li va veure un poc accelerat, va aconseguir signar diverses tandes notables, sobretot una al natural. Finalment es va demorar amb els acers.

Marco Polope. M.C./PRENSA2

Tampoc va estar encertat amb l’estoc Óscar Dasilva, que es va mostrar variat i voluntariós en els dos primers terços. Amb la franel·la va retallar distàncies prompte, i l’astat va semblar sentir-se atosigat. La fase final de faena, amb diversos alardes i desplantes, va ser el més destacat de la seua actuació.

Fitxa del festeig:

Algemesí, 26 de setembre de 2022. 3a de fira. Quasi ple. Erals de El Tajo bons en línies generals excepte el 5é, molt complicat.

Clemente Hargous (de Nimes): volta al rogle després d’avís

Clemente Hagous. M.C./PRENSA2

Óscar Dasilva (de Toledo): silenci rere després d’avís

Alejandro Chicharro (de Colmenar): orella

Marco Polope (de València): salutacions

Abel Rodríguez (de Castelló): silenci després de dos avisos