Concurs de tapes d’escoles de cuina, degustació de plats, showcookings i venda de productes del territori, tot a la Placeta del Pla el diumenge 27 de novembre.

LVA.-  Este diumenge 27 de novembre, a la Placeta del Pla d’Algemesí, tindrà lloc la gran cita gastronòmica de la comarca de la Ribera, Gastroribera, que oferirà al llarg de tot el dia concurs de tapes d’escoles de cuina, degustació de plats, showcookings i venda de productes del territori.

El departament de turisme del Consorci de la Ribera -Ribera de Xúquer- organitza junt amb la regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Algemesí este encontre per tal de valoritzar la gastronomia i els productes locals de la Ribera. Edgar Bresó, regidor de Turisme d’Algemesí, ha explicat que “és una ocasió perfecta per demostrar una vegada més que la Ribera té una riquesa excepcional en productes, que es trasllada a les experiències turístiques que es poden oferir basades en el territori com és el cas d’este esdeveniment”.

Des de les 10.30 hores i fins a les 21 hores de la nit la Placeta del Pla (carrer Vall d’Albaida nº 28) serà l’escenari de nombrosos estands on productors locals exposaran les seues especialitats i delectaran al públic amb degustacions de formatges artesanals i embotits, vins i vermuts, mel i melmelada d’elaboració pròpia, granissats i sucs de fruita ecològica, caquis i cítrics, arròs i molt més…

A més, els Ajuntaments no es queden arrere i s’han sumat a promocionar els plats tradicionals de les seues localitats a l’hora de dinar: Algemesí tractarà de conquistar als assistents amb el seu exitós arròs sec mentre que Catadau ho farà amb el seu emblemàtic arrós amb fesols i naps i, com a postres, els amants del dolç trobaran irresistible la reganyà d’Alzira.

Enguany com a novetat, i amb la intenció de dinamitzar les escoles de cuina de la comarca, hi haurà el I Concurs de tapes innovadores amb productes locals en format showcooking on participaran l’Escola Pia d’Algemesí i el IES Llopis Marí de Cullera. Els centres ja han treballat en la tapa a presentar i el diumenge la cuinaran en directe davant del públic present i el jurat que atorgarà els premis al voltant de les 12.30 hores, moment en el qual també es celebrarà l’acte inaugural de l’esdeveniment de la mà del regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Algemesí, Edgar Bresó, i el president del Consorci de la Ribera, Óscar Navarro.

Durant la Trobada Gastronòmica també es donaran a conéixer les experiències turístiques basades en la gastronomia proposades per aquelles empreses que donen a conéixer la Ribera de Xúquer a través d’activitats com a rutes cicloturistes entre arrossars o visites als horts i a museus vinculats a productes tradicionals com la mel o el xocolate, entre altres.

Tota la informació a: https://riberaturisme.es/gastroribera-2022-es/