El mexicà Arturo Gilio va passejar la primera orella de la fira i Miguelito va mostrar la seua disposició davant una jonegada de Torrestrella noble però sense acabar entregar-se de la qual va sobreeixir el tercer exemplar.

carlos bueno firma agencia prensa2

Carlos Bueno

Després de dos anys sense fira per les restriccions que va comportar la pandèmia, Algemesí va obrir la seua ancestral “Setmana de Bous” amb jònecs de Torrestrella de desigual presentació, més rematats els dos primers i més escorreguts els dos últims, sobreeixint el joc del lidiat en tercer lloc, un animal encastat que demanava autoritat en el centre de la plaça. La resta d’exemplars van traure noblesa però els va faltar recorregut i classe en general.

 

Arturo Gilio amb la primera orella de la fira. MOISÉS CASTELL

L’única orella del festeig la va aconseguir Arturo Gilio que, si bé no va poder arredonir una actuació massissa, va demostrar el seu ofici i solvència davant dos astats que no li van donar facilitats. Va tindre mobilitat però eixint solt amb querència a taules el primer del seu lot, i no va permetre el lligam buscant qualsevol excusa per a distraure’s el que tancava plaça.

El mexicà va iniciar la seua primera faena amb dos passes canviats per l’esquena per a continuació mostrar disposició i varietat, però no va estar encertat amb els acers. Sí que va matar bé a l’últim després d’una labor ferma i autoritària.

Les dos llargues de genolls en el terç amb les quals va saludar Miguel Senent “Miguelito” al que obria la vesprada van ser senyal de la predisposició amb la que arribava a la cita. Les contínues protestes del jònec van provocar que després haguera de citar-lo per a donar-li els muletazos d’un en un i només pel pitó dret. Finalment es va demorar amb l’estoc.

Miguelito es va mostrar molt disposat i va signar una faena intermitent. MOISÉS CASTELL/PRENSA2

La seua voluntat i decisió van continuar davant el segon del seu lot, un animal encastat amb el que va signar un quefer intermitent que no va acabar de tindre la connexió desitjada en les esteses.

 

Fitxa del festeig:

Algemesí, 1ª de fira. Ple. Jònecs de Torrestrella desiguals de presentació. Va sobreeixir l’encastat tercer.

Miguel Senent “Miguelito”: silenci i salutacions

Arturo Gilio: silenci després d’avís i orella.