voluntariat octubre 2017 la veu d'algemesíAviva Algemesí convoca de nou el Voluntariat pel Valencià
L’Ajuntament d’Algemesí, a través de la Regidoria de Normalització Lingüística i Aviva Algemesí, ha convocat de nou voluntaris i aprenents en la que serà la 10a edició del programa.
La sala d’actes del Casino Lliberal ha reunit aquest dimarts un grup nou de persones que volen participar enguany en el programa “Parla’m en valencià”. Un projecte d’Escola Valenciana a què l’Ajuntament d’Algemesí es va sumar l’any 2008 i que pretén que el valencià siga una llengua d’acollida i tinga un major ús social, mitjançant la formació de parelles lingüístiques i grups de conversa.
Com cada any, cal donar les gràcies al voluntariat fidel que fa possible que aquest programa puga realitzar-se amb il·lusió i dedicació. És per això que enguany s’han format quatre grups de conversa amb una voluntària i dos o tres aprenents per grup, i quatre parelles lingüístiques.
Així mateix , compleix quatre anys el voluntariat que es du a terme al col·legi Blasco Ibáñez, on una voluntària inicia en el valencià oral un grup d’aprenents majoritàriament mares marroquines. És per l’èxit d’aquesta iniciativa que l’any passat començaren grups de conversa al barri del Raval que continuaran enguany en l’escola infantil municipal Els Xiquets. I també s’han iniciat els contactes amb el CEIP Ribalta per encetar aquest curs l’experiència.
L’associació Ames de Casa Tiryus porten un bon grapat d’anys millorant el valencià en una aula de la seu al càrrec de la presidenta de l’associació. Cada dimecres un grup de vint a vint-i-cinc dones milloren en l’ús oral i escrit del valencià.