Tots els dilluns de sis a huit de la vesprada, un grup d’apassionats per la pintura es donen cita en una de les aules del Teatre Municipal per a satisfer la seua passió per l’art en general i el dibuix en particular. Entre els participants fixos destaquen noms com els d’Esteve Adam, Toni Roig, Vicente Martínez o Juan Carlos Forner, artistes que reben amb els braços oberts a tots aquells que senten inquietud per pintar.

LVA.-  No es tracta d’una acadèmia ni d’una escola privada, tot el contrari, és un lloc de trobada per a compartir l’entusiasme pel dibuix de forma totalment gratuïta. “Ací tots som mestres i tots som alumnes”, ens compta Esteve Adam, “perquè tots aprenem dels altres”.

S’atenen dubtes, es donen consells, es faciliten cavallets -de fet hi ha més de 20 en perfecte estat d’ús-, s’organitzen eixides per a pintar paisatges i excursions i viatges per a veure exposicions en altres ciutats. “Som un grup altruista amb l’única pretensió de créixer, enriquir-nos artísticament i passar-ho bé”, puntualitza Toni Roig.

No es requereix una mínima formació ni hi ha limitació d’edat per a participar, només és necessari sentir inquietud pel dibuix. Fins i tot es pot acudir en qualitat d’observador i també com a model, els qui després de posar s’emporten de regal diversos retrats realitzats.