forum copal la veu d'algemesiDurant molts, molts anys hem col·laborat des del silènci en tindre la Copal que ara tenim. La locomotora Copal s’ha fet gran, molt gran i durant aquests anys no ens hem adonat que, perquè la locomotora continuara circulant, estem sacrificant els vagons, plens de socis, i açò passa factura.

Quan en Copal dimiteix el Gerent dies després de sol·licitar l’aprovació dels socis per a entrar en el Grup Persimon d’Anecoop, al principi de la campanya i et diuen que és a causa d’una “situació personal”, si ens ho creiem, malament perquè això indica que es dóna més importància a la seua situació personal que al projecte col·lectiu. I no és així. I no ens hem d’enganyar a nosaltres mateix, seria de necis. Alguna cosa hem fet malament.

Fins a hui, des de fòrum copal  no ho hem comentat per no fer-nos mal a nosaltres mateixos, per no publicitar, en plena campanya del cítric i kaki, als quatre vents que Copal té un Gerent en funcions. Creguem que el Gerent de Copal, ha dimitit per altres raons i que aguanta en el seu lloc, fins que arribe “el que ha de venir”.

No haguera sigut tolerable per les conseqüències que haguera pogut tenir i pel dany que s’haguera pogut infringir al projecte, comentar-ho abans. Finalment, i per açò ho comentem ara, no ha passat res. Hem acabat una campanya que ha sigut punt d’inflexió i remunte en les liquidacions realitzades.

Tot açò demostra que no estem en la Copal que volem que siga. Si açò no s’estudia i s’analitza arribant a màximes conclusions “no aprendrem dels nostres propis errors i estarem condemnats a repetir-los”.

Sempre fem coses bé i coses mal. Els dirigents no poden estar dividits en tot, en tot no, en alguna cosa sí. Si estem en el no a tot, difícilment es posarà tota l’energia necessària per a compensar el que es fa mal.

Com estem en la situació en què estem, qualsevol cosa es magnifica i açò és molt comprensible. La Copal té molts socis quasi en bancarrota i aquests socis necessiten evidenciar canvis ja. Si les discussions o discrepàncies que es tenen en el Consell Rector les sabem tots, el més probable és que dins del Consell es facen grups i no precisament tirant tots en el mateix sentit. Si les discussions o discrepàncies se saben com si la televisió estiguera retransmetent-les en directe, anem a una separació cooperativista. Si damunt d’haver-hi discrepàncies i discussions, perquè haver-les, “haylas”, s’inventen diversos fets, la unió entre els membres del Consell Rector acabarà en ruptura interna i del que es tracta és fer en Copal una política diferent, de manera diferent, clara i convincent.