El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana autoritza el ‘toc de queda’ en 32 localitats i la limitació a un màxim de 10 persones de les reunions socials. Algemesí no està entre els pobles als que s’aplicarà el toc de queda.

Protesta hostelería toque quedaLVA.-  La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia ha autoritzat la limitació a un màxim de 10 persones de les reunions socials i familiars en tota la Comunitat Valenciana i les restriccions a la mobilitat nocturna entre la 1:00 i les 6:00 hores en 32 localitats de més de 5.000 habitants que presenten major risc epidemiològic per Covid-19.

Estes mesures es troben contingudes en una resolució de la Conselleria de Sanitat Universal datada el passat 9 de juliol i tindran una vigència de 14 dies des de la seua publicació en el DOGV.

La Sala considera que són mesures “equilibrades”, perquè es deriven d’elles “més beneficis per a l’interés general -contenció de la pandèmia- que perjudicis sobre altres béns o valors en conflicte”, al mateix temps que compleixen el “judici constitucional de proporcionalitat”.

L’acte al·ludeix a l’expansió de la variant Delta del coronavirus, el creixement exponencial de contagis, l’augment de les hospitalitzacions i la “situació pròxima al col·lapse que s’està ja produint en els centres d’Atenció Primària”.

Els magistrats asseguren que les mesures proposades per la Conselleria de Sanitat Universal compleixen els requisits per a la seua adopció, i que són necessàries per a interrompre la propagació del SARS-Cov-2, perquè “concerneixen al marc de les relacions socials i l’oci nocturn no reglat”, que són les principals causes de contagis.

Així, la limitació a la circulació nocturna presenta una eficàcia molt major que altres mesures existents per a “intentar impedir l’activitat d’oci nocturn coneguda com a botelló”.

Quant a la limitació a un màxim de 10 persones de les reunions socials i familiars, tant en espais públics com privats, el Tribunal apunta que “resulta compassada amb la resta de mesures sanitàries adoptades per l’Administració”.