Llits en els corredors i urgències col·lapsades a l’hospital d’Alzira. La situació recorda la que ja es va viure a març.

LVA.-  Els metges adverteixen que la pandèmia està descontrolada. Jesús Gil, del Sindicat Mèdic, assegura que “ens trobem en una situació dramàtica perquè es donarà el cas que hi haurà gent que morirà per no rebre assistència”.

A l’Hospital de la Ribera d’Alzira l’escenari és crític. Hi ha malalts en els corredors i els ingressos ja superen els nivells de març. Els sanitaris asseguren que la tercera ona només ha fet que començar i el pitjor està per arribar.

L’única solució que veuen viable en este moment per a tallar el problema seria el confinament domiciliari. De no ser així diuen que els contagis seguiran disparats i això acabarà per col·lapsar tots els hospitals.

El de la Ribera ja està desbordat i es demana amb urgència el suport d’un hospital de campanya. Es tracta d’un estat límit, amb més de 40 pacients pendents d’ingrés. L’ocupació de l’hospital s’ha multiplicat per tres en les últimes setmanes.

La Comunitat Valenciana és la que més llits convencionals té ocupats per coronavirus, un 16’12%, mentre que el percentatge de llits UCI ocupats per la pandèmia és del 29’25%.