Tres orelles per a Sebastián Fernández en l’última de la Setmana de Bous, mentre que Pablo Donat va deixar bona impressió però va fallar amb el rejó. Deslluïda jonegada de Hermanos Serrano.

Carlos Bueno.-  Va triomfar per segon any consecutiu Sebastián Fernández a Algemesí, una plaça que, per la seua forma rectangular, no resulta fàcil per a torejar a cavall. No obstant això, el rejonejador granadí sembla tindre-li agafada la mesura i trobar-se en ella com a peix en l’aigua. Se li va vore a gust des del principi i va connectar amb les esteses amb la seua actitud i amb la seua actuació.

Va obrir festeig amb un jònec noble però d’envestides desiguals al que va citar de front per a clavar a l’estrep amb “Jaleo”, cavall amb el qual també va aconseguir cavalcar a dos pistes per moments. Després va realitzar dos quiebros en la cara de l’astat muntant a “Embrujo” que van resultar arriscats i espectaculars.

El segon del seu lot va tindre les forces molt justes i no va permetre portar-lo templat, així que Fernández va optar per la via més variada i vistosa i va traure a “Judío”, amb el que va clavar banderilles al violí i va realitzar diverses llançades i piruetes. Va matar de rejonazo i el seua entrega va ser premiada amb les dos orelles.

No va tindre sort Pablo Donat amb el seu lot. El seu primer va ser un animal alt i escorregut que no va tindre ritme i que es va mostrar molt distret. El d’Ontinyent es va deixar arribar molt les seues envestides per a quebrar en l’últim moment i després templar a la gropa de “Nalón”, però no va estar encertat amb el rejó de mort.

El que tancava festeig no va tindre el mínim quall, també va anar al seu aire i va acabar molt parat. Donat el va citar sempre de front per a batre a pitó contrari i, encara que les banderilles van quedar col·locades de manera desigual, la seua disposició haguera tingut premi de no tornar a fallar en la sort suprema.

Els jònecs de Hermanos Serrano van estar presentats de forma molt desigual. Només el primer va lluir un quall digne. A més van tindre les forces al límit i, encara que van traure noblesa, els va faltar alegria per a perseguir les cavalcadures i que els genets pogueren templar les seues envestides.

Fitxa del festeig:

1 d’octubre de 2023. Algemesí, 9ª i última de fira. Ple de “no hi ha bitllets”. Jònecs de Hermanos Serrano, desiguals de presentació, nobles i justos de forces.

Sebastián Fernández: orella i dos orelles.

Pablo Donat: volta al rogle en els dos.