L’acte va tindre lloc al Museu Valencià de la Festa el 4 de juny, en commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient.

LVA.-  El passat dissabte 4 de juny va tindre lloc al Museu Valencià de la Festa l’entrega de premis i la inauguració de l’exposició del II Concurs de Paisatges d’aigua i horta d’Algemesí, en commemoració al Dia Mundial del Medi Ambient.

Aquesta iniciativa de la regidoria de Turisme té com a objectius posar en valor el patrimoni cultural paisatgístic d’Algemesí i promoure la importància de l’aigua en el nostre territori així com la conscienciació d’un ús responsable a través de la creació artística.

En l’acte es va fer entrega dels 3 premis de 500 €, un per cada una de les categories: en fotografia es van presentar 15 obres i la guanyadora va ser ‘El riu sec passat per aigua’ d’Isidro Calabuig Mondéjar, en escultura hi van participar 4 obres guanyant el primer premi ‘La ofrenda de agua’ de Michel Touma i en pintura d’entre les 12 candidates es va emportar el primer lloc l’obra ‘Anegado III. Llacuna del Samaruc. Algemesí’ de Jose Miguel Alguer Romero. A més, en les tres categories es van concedir accèssits.

Com a novetat, enguany s’ha afegit la modalitat escolar, en col·laboració amb la regidoria d’Educació, a la millor producció digital relacionada amb l’ús responsable de l’aigua. Aquesta iniciativa ha estat impulsada per Aigües de València, que també va col·laborar oferint un tast d’aigua als assistents i va atorgar el premi d’una tablet (proporcionada per Global Omnium) a l’alumne Hugo Macias del centre escolar Els Maristes pel primer premi amb el seu vídeo ‘El porqué de ahorrar agua.’

L’acadèmia de dansa ‘Els Colors de la Dansa’ dirigida per Cristina Marín va acompanyar el lliurament amb tres mostres de dansa referents a les categories del concurs i representant la contaminació, la importància l’aigua com a font de vida i la conscienciació d’un ús responsable d’aquest.

El regidor de Turisme, Edgar Bresó, es va mostrar molt agraït amb la participació d’enguany i ha destacat que la importància d’aquest concurs és el missatge que l’aigua no és un recurs inesgotable i hem de cuidar-la. Les obres seleccionades es podran visitar al claustre del Museu de la festa fins a finals d’agost.