Sota la intensa pluja que assotava Algemesí el passat 19 de desembre, trenta agents del Cos Nacional de Policia, entre ells efectius del Grup Operatiu Especial de Seguretat i de la Unitat de Prevenció i Reacció, a més de l’Intendent Principal Cap de la Policia Local, un inspector i dos agents locals, van irrompre a les sis del matí en quatre vivendes situades en el barri del Raval des de les quals suposadament es distribuïa droga.
L’operatiu venia a culminar una llarga recerca coordinada per la Comissaria d’Alzira-Algemesí, i en ell es va requisar quasi un quilo d’heroïna, un altre de marihuana i algo de cocaïna, així com 18.000 euros en efectiu, balances de precisió i armes blanques. Pel que sembla els integrants d’este grup proveïen d’heroïna a un escaló inferior encarregat de la venda al “menudeo” de la droga.
Els agents van practicar huit detencions, entre elles la de dos matrimonis que suposadament eren els caps de l’organització, i també es van registrar dos vivendes més en les quals altres membres custodiaven la mercaderia. El jutjat de primera instància número 2 d’Alzira va ordenar l’ingrés en presó de sis dels huit detinguts mentre que els altres dos van quedar en llibertat amb càrrecs.