Article d’opinió d’Antonio Saá: “La Ribera té unes condicions excepcionals per a eixir de la situació actual, però cal cuidar el nostre sector productiu i reinventar-nos per a trobar solucions a aquest descofinament”.

Antonio FSaá Carrasco. President de la Gestora del PP Ribera Alta.- El coronavirus ha provocat una situació anòmala que està canviant la nostra forma de vida, des de l’inici de l’estat d’alarma hem vist com s’ha governat a colp de decret, evitant les sessions de control, fins i tot als ajuntaments de la Ribera, articulant decisions i al moment canviant d’opinió, encaminant la societat a un nou model de vida.

El dràstic confinament al qual se’ns ha sotmés, i hem complit correctament, ens ha despullat de manera totalitària de drets i llibertats, inculcant-nos incertesa i sentit de la culpabilitat per ocultar l’opacitat i la manipulació amb què ens han tractat, governant a colp de decret. Ens han traslladat la seua nefasta gestió i la improvisació a tots els ciutadans, creient-nos els únics culpables d’aquesta crisi sanitària.

Una cinquena, i no última, prorroga de l’estat d’alarma per a crear una societat abatuda, empobrida, dependent de la subvenció del govern de torn que ens té suggestionats, manipulant la confrontació entre la nostra salut i la voluntat de salvar l’economia, sense tindre en compte que l’equilibri econòmic és el que salva vides. Aquesta situació la salvarem amb responsabilitat i prudència.

Mentrestant, els governs locals de la Ribera, a les ordres dels seus líders polítics, han sucumbit al joc de la imposició d’aquesta “nova realitat” dictatorial, acusant els ciutadans d’irresponsables per a ocultar la seua incapacitat o tal vegada la implantació de la visió de la seua nova forma de vida, intentant ara apropiar-se dels superàvits municipals.

Ningú assumeix responsabilitats en la mala gestió de govern, més aviat en la Ribera han disculpat cadascuna de les inacceptables decisions, transformant les decisions polítiques sectàries en dades, amb filtracions interessades a la premsa, provocant l’alarmisme mediàtic que ens ha portat al pànic social, a la mansa suggestió i acceptar submisament la privació de llibertats deixant-nos portar per l’autoritarisme i transformar, des de la base una societat lliure en una societat amb limitacions i coartada.

Les dades, contradictòries, aportades han servit per a justificar les mesures preses i per a convèncer de la culpabilitat a tots els ciutadans, mentrestant els professionals sanitaris de l’hospital defensen que la normalitat és absoluta, encara que se’ls culpe d’haver-nos infectat.

La comarca de la Ribera té unes condicions excepcionals per a eixir de la situació actual, però cal actuar amb responsabilitat, sense pors i amb precaució, cuidant el nostre sector productiu, aprofitant el potencial del nostre patrimoni, reinventant-nos per a trobar una via de solucions a aquest descofinament.

Si volem viure en llibertat, hem de saber quant val la llibertat sense coartar formes de vida ni canvis de models socials que generen incertesa, ansietat i dependència a governs ineptes d’una societat suggestionada per a assumir culpabilitats.