És ambiciós, gens conformista. Només ha pogut disputar una prova del Mundial, la de Qatar, i a pesar que encara no s’havia acoblat a la nova moto va acabar en els llocs davanters. L’Estat d’Alarma li va tallar els plans de colp i, com tots, s’ha hagut de recloure a casa. Ara vol millorar urgentment, i per a això necessita començar a entrenar en un circuit. Si tot marxa com està previst, el 9 d’agost tornarà a la competició a la República Txeca.

carlos bueno agencia prensa2

Carlos Bueno

On et va pillar la declaració de l’Estat d’Alarma?

– Acabava de tornar de la carrera de Qatar. Havia passat una nit a casa i vaig marxar a Mallorca a entrenar, i allí em va pillar. Quan van declarar el confinament em vaig posar a fer gestions perquè o tornava eixe mateix dia o em quedava a les Balears. Per sort vaig poder agafar un vol a Barcelona i des d’allí amb cotxe fins a casa.

 

Tens notícies fiables de quan pot reprendre’s el Mundial?

– Es diu que el Gran Premi de la República Txeca ja està confirmat, per al 9 d’agost. De fet allí ja s’ha alçat el confinament i hi ha pilots entrenant, el mateix que a Àustria.

Com has portat estar 50 dies a casa sense poder entrenar?

– Al principi m’ho vaig agafar bé perquè portava molt de temps sense estar amb la família, i no em va costar portar un pla de preparació dins de casa. Estava tan motivat que li vaig posar moltes ganes i després de quatre setmanes vaig haver de baixar la intensitat per a no cremar-me. Feia físic pel matí i per la vesprada, bicicleta en el ‘rodillo’ i gimnàs, i els últims dies em vaig muntar un xicotet circuit en el garatge per a fer ‘huits’ amb una Honda CRF 125, una manera de preparar la tècnica.

Imagine que estaràs boig per tornar a entrenar en un circuit.

– En teoria a partir del dia 11 ja podrem començar. Tinc moltes ganes perquè ens van tallar en sec, i després de la carrera de Qatar estava amb ganes de més.

Va ser molt bona carrera. Sense estar acoblat a la nova moto vas acabar tercer, encara que et van sancionar amb un lloc per xafar la zona verda en una de les últimes corbes.

– La veritat és que acabar tercer era una ajuda psicològica després d’una carrera en la qual no m’havia trobat còmode. Però l’objectiu amb el meu nou equip és acabar en el més alt. Per això tenia tantes ganes de continuar entrenant i competint, per a anar trobant el punt d’acoblament i ser competitiu.

Es reprendrà el Mundial, però amb menys carreres.

– Això no m’afavoreix, precisament perquè necessite un temps per a adaptar-me a la moto. Però esta situació és per a tots igual, i amb el treball de l’equip segur que l’aconseguim prompte.