Javier Palacios aconsegueix el XXII premi de pintura “Ciutat d’Algemesí”  la veu d'algemesíRebeca Plana i Leonor Solans, accèssits en una edició que bat rècords de participació.

Fidel a la seua cita amb l’art contemporani l’Ajuntament d’Algemesí acaba la seua programació artística amb el seu premi nacional de pintura, que compleix enguany la seua XXII edició.
El jurat integrat pels pintors Esteve Adam i Oliver Johnson, l’escultora Natividad Navalón i els comissaris Martí Domínguez i José Luís Andrés s’ha reunit en la Sala d’Exposicions Municipal situada en el Casino Lliberal per a fallar l’obra guanyadora.
Entre més de 175 obres a concurs, l’artista Javier Palacios resultava s’alçava amb el primer premi, amb una dotació de 6.000 €, per la seua obra “Ente IV”, que en paraules del jurat és “una magnífica pintura d’execució precisa que exhibeix l’hiperrealisme perturbador propi de l’artista.” Palacios, nascut en 1985 a Jerez de la Frontera, és doctor en Belles Arts per la UPV i indaga en el concepte i tècnica del retrat en el context de la postmodernidad. La seua trajectòria és brillant amb premis, com les medalles d’Honor del BMW i Premi Senyera i nombroses exposicions internacionals.
Al mateix temps dues obres han tingut un reconeixement especial per part del jurat. L’explosió abstracta i cromàtica de Rebeca Plana, amb “Top Control” i el realisme inquietant de Leonor Solans, amb el seu “La fille du cirque”.
Com apunta Pere Blanco, regidor de Cultura, “una vegada més el premi de pintura d’Algemesí és un clar reflex de les diverses tendències de la pintura i l’art contemporani i així es podrà veure en la mostra de les 20 obres finalistes triades pel jurat en una imminent exposició.”