premi pintura ciutat d'algemesí Esteve Adam i Oliver Johnson, guanyador en la seua XVII edició, l’escultora Natividad Navalón i els comissaris Martí Domínguez i José Luís Andrés. Javier PalaciosLa Sala d’Exposicions d’Algemesí inicia la seua agenda artística amb la mostra del XXII Premi de Pintura.
La Sala d’Exposicions de Casino Lliberal obri l’any amb la inauguració del Premi de Pintura, que enguany celebra la seua XXII edició, que compta amb la col·laboració de la Diputació de València, i la qual ha batut record de participació amb un total de 174 obres presentades per artistes de diferents punts d’Espanya. Les 20 obres finalistes triades pel jurat s’exhibeixen en la Sala d’Exposicions.
El jurat ha estat integrat pels pintors Esteve Adam i Oliver Johnson, guanyador en la seua XVII edició, l’escultora Natividad Navalón i els comissaris Martí Domínguez i José Luís Andrés.
Javier Palacios, s’alça amb el primer premi, amb una dotació de 6.000 €, per la seua obra “Ens IV” que en paraules del jurat és “una magnífica pintura d’execució precisa que exhibeix l’hiperrealisme perturbador propi de l’artista.” Palacios, nascut en 1985 a Jerez de la Frontera, és doctor en Belles arts per la UPV i indaga en el concepte i tècnica del retrat en el context de la postmodernitat. La seua trajectòria és brillant amb premis, com les medalles d’Honor del BMW i Premi Senyera i nombroses exposicions internacionals.
Al mateix temps dues obres han tingut un reconeixement especial per part del jurat. L’explosió abstracta i cromàtica de Rebeca Plana, amb la seua “Top Control” i el realisme inquietant de Leonor Solans, amb el seu “La fille du cirque”.
Completen l’exposició els artistes Juan Carlos Forner, Fernando Barrué, Daniel Galván, Fernando Jiménez, Julio Fernández, Ana Císcar, Lucia Bosch, Jose Manuel Muñoz, Ana Chacón, Juan Antonio Caravaca, Genoveva Linaza, Alexis Hernández, Paco Carpena, Pablo Bellot, Mar Moya, Marta Hernández y Carlos Pesudo.