joan gimeno premi del concurs de guitarra alhambra Palau de la Música de Valencia Conservatori Joan Baptista CabanillesEl passat mes de novembre va tindre lloc al Palau de la Música de Valencia el 4º Concurs Internacional de Guitarra Alhambra per a joves intèrprets, organitzat durant les Jornades Internacionals de Guitarra a Valencia, un esdeveniment que atrau cada any a professionals de tots el àmbits del mon de la guitarra.
El concurs està patrocinat principalment per Guitarras Alhambra, una empresa valenciana de Muro de Alcoy, famosa mundialment per la gran qualitat dels instruments que fabrica. A ell es presenten anualment joves guitarristes de totes les edats i nacionalitats, entre els quals es trobava l’algemesinenc Joan Gimeno Escriva, de 8 anys. El xiquet guitarriste va fer gala de un gran domini de l´instrument i un so veritablement extraordinari, captivant al públic i al jurat tant a les proves eliminatòries como a la final amb les seues interpretacions plenes de expressivitat, matiços i dinàmiques, a més a més amb la espontaneïtat e innocència pròpia de un xiquet de 8 anys com es ell, tot un goig vore´l en acció. Ací podeu vore una de les seues interpretacions http://jornadasdeguitarra.com/cigaj/2016-concurso-alhambra-4/
Joan es un alumne del mètode Suzuki que porta tocant la guitarra des de que tenia 3 anys a l´escola Bressol de Músics del nostre poble, una metodologia que es basa en la idea de que el talent es pot educar i adquirir del entorn de cada xiquet, vaja que no es hereditari. Així mateix com un xiquet aprén a parlar de forma natural aquest sistema educatiu proposa aprendre a tocar un instrument musical de la mateixa manera, per això se l’anomena també com al mètode de la llengua materna.
En aquest curs Joan continua els seus estudis a la Casa de la Música del nostre poble, al Conservatori Joan Baptista Cabanilles, on cursa el 2º curs de EE.