El portugués Joao d’Alba talla dos orelles a un magnífic exemplar de Cebada Gago premiat amb la volta al rogle. Lavado no passa de voluntariós.

carlos bueno firma agencia prensa2

Carlos Bueno

Va ser eixir l’últim i acaparar l’atenció dels aficionats. El de Cebada Gago era una pintura molt en el tipus de la casa. Un ensabanado esguitat preciós amb unes faiçons que no podien fallar. I no va fallar. D’eixida va marcar certa querència al corro, però tot va quedar en una amenaça. Va ser picar-lo i vindre’s amunt en qualitat i en classe. Es deia ‘Peluquero’ i es va entregar sense reserves en els enganys de Joao d’Alba, que l’havia rebut i banderillat amb varietat, vistositat i exposició.

La prova de foc arribava amb la muleta. No era fàcil estar a l’altura d’aquell torrent d’envestides. Joao

Joao d’Alba torejant de genolls. MOISÉS CASTELL/PRENSA2

va anar cap a Peluquero i li va presentar la franel·la amb decisió i per davant per a portar-lo molt tapat de tela, molt torejat. Una vegada i una altra. Primer en redó i després al natural, i les tandes van sorgir temperades, llargues i lligades, més profundes i per baix pel pitó dret. Va esguitar el seu toreig amb certa varietat final i l’emoció no va decaure ni un segon. Va repetir humiliant incansable el de Cebada en una faena que va mantindre el ritme en tot moment. El va matar per dalt i va haver premi merescut per a jònec i joneguer.

Abans havia eixit amb la mateixa actitud d’entrega total a lidiar al primer del seu lot, un altre bon exemplar amb el que va signar un grapat de naturals de llarg recorregut. En banderilles va patir un sec derrot contra les taules en el genoll que el va minvar físicament per a la resta de la vesprada, encara que el portugués sempre va intentar no mostrar-ho. Amb l’estoc no ho va veure clar i va perdre qualsevol opció d’aconseguir una orella.

José Antonio Lavado torejant al natural. MOISÉS CASTELL/PRENSA2

Tampoc va estar afortunat manejant els acers José Antonio Lavado, que no va passar de voluntariós en dos labors que no van acabar d’agafar vol. La primera va resultar intermitent, millor quan va encertar a realitzar el toreig fonamental sense floritures, portant molt tapat al seu antagonista. Va millorar la impressió amb el tercer del festeig, visiblement més disposat, reposat i ferm, però sense acabar de connectar amb les esteses.

Cebada Gago va tornar a lidiar un encierro extraordinari a Algemesí, una de les seues places talismà. Van donar molt bon joc els dos primers, va resultar una miqueta més complicat el tercer i va ser extraordinari el que tancava plaça, un Peluquero de premi just.

Algemesí, 25 de setembre de 2022. 2a de fira. Ple. Jònecs de Cebada Gago ben presentats i bons en línies generals. El 4t, de nom Perruquer, va ser premiat amb la volta al rogle.

“Lavado”: silenci després d’avís en els dos.

Joao d’Alba: silenci després de dos avisos i dos orelles.