El joneguer d’Algemesí va obrir la porta gran de la plaça de bous de València en l’últim festeig del VI Certamen Internacional d’Escoles Taurines.

Foto: LITUGO

LVA.-  La plaça de bous de València va acollir, entre el 14 i el 16 de juliol, un nou Certamen Internacional d’Escoles Taurines en el qual van participar 18 alumnes de 16 centres diferents. En l’últim d’ells es van lidiar complicats jònecs de Guadalest, i va prendre part l’algemesinenc Juan Alberto Torrijos que va tallar dos orelles i va eixir a muscles per la porta gran.

Després de brindar al seu pare, el matador de bous del mateix nom, Juan Alberto va iniciar la seua faena amb suavitat i empaque, intentant allargar les envestides del seu antagonista. La primera fase de la seua labor va tindre cadència, lligam i temple.

Pel pitó esquerre l’animal no es va emplear, envestint amb la cara alta i quedant-se a mig viatge. Va insistir per dos vegades el d’Algemesí, però per eixe pitó no hi havia transmissió, així que va tornar a torejar amb la mà dreta per a, després d’un desarmament, dur a terme un final de faena net i amb molt de gust.

Va finalitzar amb una sèrie de “bernardines” ajustades i va matar d’una gran estocada al segon intent. La plaça es va omplir de mocadors blancs per a premiar la seua actitud i torería.