L’algemesinenc Juan Alberto Torrijos va tallar ahir dos orelles a Bocairent, on va matar el seu primer jònec en públic.

Juan Alberto Torrijos torejant al natural. LITUGO

Carlos Bueno.-  Després de participar en diverses classes pràctiques ‘sense mort’ organitzades per l’Escola de Tauromàquia de València, ahir dissabte 16 d’octubre, Juan Alberto Torrijos va matar el seu primer becerro en públic en la plaça de bous de Bocairent, on va donar una gran dimensió il·lusionant als aficionats que no van voler perdre’s la cita, entre ells un nodrit grup de paisans.

L’algemesinenc ja va fer gala de les seues formes en un quite per chicuelines, lentes i templades, que va realitzar a l’exemplar del company que li precedia. Quan va eixir el seu, el va rebre a la verónica torejant amb gust i ritme.

Va començar la faena amb dos tandes en redó de bon tall, però prompte es va tirar la muleta a la mà esquerra per a basar la seua actuació en el toreig al natural, amb ajust i profunditat, molt ferm i assentat. Labor que va créixer en intensitat a mesura que transcorria, en la que Juan Alberto va demostrar el seu aplom i la seua capacitat de pensar davant de la cara de l’animal.

Va saber donar-li importància a tot quant feia i el públic no va llevar ull del seu quefer, que va finalitzar amb tres circulars invertits per la esquena amb el mateix temple que havia exhibit durant tota la vesprada. Va matar d’una estocada d’excel·lent execució i a les seues mans van anar a parar dos rotundes orelles.

J.A Torrijos torejant en Los Rosales. MATEO

FINAL DEL I CERTAMEN DE LA FEDERACIÓ TAURINA VALENCIANA

Eixe mateix dia però pel matí, Alberto Torrijos va torejar en el Cortijo Los Rosales de Sueca la final del primer Certamen d’alumnes de l’Escola de Tauromàquia organitzat per la Federació Taurina Valenciana.

El joneguer d’Algemesí va haver de bregar molt amb el capot al seu complicat oponent, que va traure dificultats. Després, amb la muleta va signar una faena massissa, sempre a més. Va ser capaç d’afermar a poc a poc al seu antagonista, al que li va agafar el lloc i la distància. Va templar i va polsejar, i al finalmet va signar sèries d’excel·lent nivell.