Els veïns podran deixar els seus electrodomèstics en bicicletes amb remolcs.

La campanya ‘Recicla els teus aparells’, visita Algemesí al llarg del dimecres 27 d’abril. Es tracta d’un projecte per a conscienciar sobre la importància de la gestió de residus elèctrics i electrònics a la Comunitat Valenciana. Des de les 10 del matí fins les 20 hores, els bici-informadors recorreran Algemesí per a arreplegar els xicotets aparells que els veïns vulguen rebutjar. A més, la seua participació en el projecte pot tenir premi, ja que la iniciativa porta aparellat un concurs amb un viatge al Teide.

La web www.reciclatusaparatos.com estableix les condicions del certamen i d’aquesta campanya que recorda, per exemple, que reciclar un tub fluorescent salva 30.000 litres d’aigua de ser contaminada o que el 93% dels components d’un ordinador són reciclables. Altres dades oficials apunten al fet que el 90% dels materials continguts en telèfon mòbil són reutilitzables, així com que reciclar un frigorífic preserva el CO2 que absorbeixen 13.563 arbres al dia. 

Les xifres de la Generalitat Valenciana assenyalen que només es reciclen entre un 15 i un 20% dels aparells elèctrics i electrònics, mentre que la resta acaba en la brossa o en abocadors il·legals on només s’aprofita el material del que es pot extraure un benefici i no es tracten els components potencialment perillosos. Per aquest motiu, els responsables municipals han instat als veïns a aprofitar aquesta oportunitat per a desfer-se dels aparells que ja no utilitzen amb la certesa que respectaran el medi ambient. 

Font: algemesi.net