Acabar el boulevard que una els parcs de Salvador Castell i Bernat Guinovart, remodelar les rondes d’Alzira i del Calvari, ampliar el carril bici o iniciar un recinte firal, entre les propostes presentades.
Finalitzat el període per a presentar propostes, i una vegada que aquestes han sigut revisades per l’oficina tècnica de l’Ajuntament, un total de 25 han sigut enviades als consells municipals perquè les debaten i trien les finalistes que seran votades per la ciutadania del 24 al 28 d’octubre.
El regidor de Participació, Marc Vendrell, ha volgut remarcar “la importància d’anar implementant, poc a poc, aquest tipus d’iniciatives que permeten a la ciutadania implicar-se en les decisions que pren el seu Ajuntament. No és admissible, en ple segle XXI, que els veïns i veïnes es limiten a votar solament cada quatre anys, és necessari que tinguen una major implicació en la vida pública. És per això que seguirem ampliant la participació amb nous projectes que tenim en ment”.
Per la seua banda, l’alcaldessa, Marta Trenzano, ha destacat “el sentit comú que ha tingut la ciutadania a l’hora de pensar quines són les necessitats reals de la nostra ciutat. Amb les seues propostes han demostrat molta coherència i un gran coneixement del que succeeix a Algemesí i, sobretot, del que li falta al nostre poble per a ser millor”.
L’equip de govern es compromet a dur a terme les propostes que queden en primer lloc en l’enquesta ciutadana tenint en compte que el pressupost màxim és de 200.000 euros.
Reunions dels consells i votació final 
Els pròxims dies 13 i 14 d’octubre se celebraran les reunions dels consells municipals, en elles, cada consell haurà de triar una proposta de la llista de 25. Les propostes triades pels consells seran les finalistes que passaran a votació.
El període de votació serà del dia 24 al 28 d’octubre, de 9:00 a 21:00 hores en l’Ajuntament i podran exercir el seu dret al vot tots els ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys empadronats a Algemesí.