La mobilitat està permesa dins del territori però podrien confinar-se localitats com Algemesí.

confinamiento algemesiLVA.-  El Consell va prendre anit la decisió de tancar perimetralment la nostra Comunitat a partir de hui divendres al migdia i fins divendres que ve 6 de novembre. No es podrà entrar ni eixir de territori valencià llevat que hi haja un motiu de treball, sanitari, d’estudis o de força major que ho justifique.

No es descarta el tancament d’algun municipi si les mesures que estan aplicant-se no són suficients. Algemesí és una de les ciutats on el virus s’ha descontrolat. En l’última actualització oficial ja es comptabilitzaven més de 80 casos actius amb un creixement important en pocs dies. Una tendència que no s’ha detingut perquè els casos han deixat de ser aïllats i s’ha perdut la traçabilitat, la qual cosa impedeix frenar la cadena de contagis.

Les noves restriccions imposades en poblacions com la nostra se centren, sobretot, en la limitació d’aforaments per a evitar grans aglomeracions, tant en l’àmbit públic com en el privat.

Pel que respecta a establiments i locals comercials minoristes i d’activitats de serveis professionals que no formen part de centres i parcs comercials, l’aforament es redueix a un terç, i en el cas dels mercats ambulants es podran instal·lar fins a un màxim del 50% dels llocs habitualment autoritzats.

També s’han adoptat mesures relatives a centres i parcs comercials, amb limitació de l’aforament a un terç. Per part seua, els establiments d’hostaleria i restauració no podran superar un terç de l’aforament, i el consum a les terrasses no podrà superar el 50%. Acadèmies i autoescoles no podran superar un terç de l’aforament.

Estes mesures estaran vigents 14 dies naturals des les 00:00 h. del 31 d’octubre.