setamana bous algemesi-novilladas-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíLa Veu d'Algemesí-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíEl calendari proposat pel Consell Escolar Municipal contemplava començar les classes d’educació secundària dos dies abans i acabar un després per a poder tindre la Setmana de Bous lliure. En estos moments una de les possibles solucions passaria per obrir els col·legis un dia durant la fira taurina.

Hui dimecres 29 d’agost, la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana ha enviat una carta advertint que denega la proposta local de començar les classes de secundària el dijous 6 de setembre (en compte del dilluns 10) i d’acabar-les el dimecres 19 de juny (i no el dia anterior, com estipulava el govern valencià). Amb açò es guanyaven tres jornades lectives, la qual cosa permetia tindre la Setmana de Bous i el dia de Sant Onofre lliures, tal com autoritza la llei.

En la seua carta, la Conselleria dictamina que no permet que a Algemesí es comence a donar classes fins al divendres 7, un dia més tard del proposat. El Consell Escolar Municipal es reunirà dilluns que ve, 3 de setembre, per a decidir si s’imparteixen classes un dia de la Setmana de Bous o si es trasllada a la Conselleria una nova proposta que contemple acabar encara un dia més tard, és a dir el 20 de juny. En este cas la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana hauria de tornar a pronunciar-se aprovant-ho o denegant-ho de nou.