CRIDA festes falleres a Algemesí la veu d'algemesiLes falleres majors de la ciutat han proclamat que Algemesí ja està en falles. Després de les presentacions de les deu comissions falleres, l’acte de la crida marca l’inici de les diverses activitats que finalitzaran el 19 de març. La plaça Major ha acollit a centenars de fallers i falleres que s’han congregat per a viure l’inici oficial de les festes. Les falleres majors han estat acompanyades per l’alcaldessa, Marta Trenzano, i el president de la Junta Local Fallera, Juanvi Talamantes.
La projecció d’un vídeo que uneix als dos patrimonis de la ciutat –les Festes de la Mare de Déu de la Salut i les Falles- ha iniciat el ritual d’un acte que ha cobrat intensitat amb els parlaments de la fallera major infantil, Addaya Muñoz Roig, i la fallera major, Belén Girbés Chafra. Les falleres majors d’Algemesí han remarcat que comencen “uns dies especials” en els quals s’obriran els casals i va animar a tots a “deixar-se omplir de l’esperit de la festa”.
La cort d’honor de la fallera major infantil està formada Aitana Climent Navarro, Aitana Tirado Guillem, Andrea Ribes Camarasa, Carla Rubio Trull, Lucía Zaera Esteve, Marta Ayllón Esteve, Raquel Natek Echevarría, Samantha Valero Miguel, Verónica Ayllón Esteve i Yaiza Alba Miralles.
Per la seua banda, la cort d’honor de la fallera major està integrada per Andrea Nácher Bueno, Beatriz Brotons Esteve, Carmen María Camarasa Planells, Cristina Valiente Espí, Emi Camarasa García, María Felicidad Girbés Choque, María Teresa Pous García i Sandra Sáez Benavent.
Després de la Crida s’ha procedit a la inauguració de l’exposició del ninot, situada en el claustre del Museu de la Festa.