La delegació de Baasneere està ja de tornada a Burkina Faso després de set dies intensos a Algemesí algemesi solidaroi la veu d'algemesiEls seus representants han destacat que ha sigut una gran alegria conèixer la ciutat d’Algemesí i la seua gent. El cap de Baasneere, la tinent alcalde de Kaya i el representant de l’ONG A3B han mostrat la seua satisfacció per poder viure les nostres tradicions, patrimoni de la humanitat. 
La representació de Burkina Faso està ja al seu país des què el passat dia 3 de setembre arribaren a Algemesí per a conèixer de primera mà la forma de vida dels nostres veïns, els seus costums, el nostre entorn i especialment les nostres tradicions durant els dos dies més importants de tot l’any: el 7 i el 8 de setembre.
La seua visita respon a la invitació que en juliol va fer l’alcaldessa, Marta Trenzano, quan es va traslladar al poblat de Baasneere per a inaugurar l’aulari de secundària que està construint Algemesí Solidari. 
D’aquesta manera han estat durant 7 dies a la nostra ciutat la Tinent Alcalde de Kaya, Binta Sawadogo, una capital de 66 mil habitants de la qual depén Baasnere. El cap del poblat de Baasneere Naaba Boulga i el representant de l’ONG A3B, Emmanuel Ouedraogo que també treballa a Burkina Faso. 
Els tres van visitar els llocs emblemàtics de la ciutat de València i el seu voltant com ara La Catedral, l’Ajuntament del Cap i Casal, on van ser rebuts pel consistori, la Llotja, l’església de Sant Nicolau, el Mercat Central i feren un passeig navegant per la mar a Cullera. 
Algemesí però ha sigut el centre de la seua atenció. Durant tota la setmana han conviscut amb els integrants d’Algemesí Solidari i a mesura que s’acostava la festa gran van viure de prop cadascuna de les tradicions que l’envolten.
En una recepció oficial van agrair tot el treball que està fent el poble per aconseguir que Baasneere, el poblat més important de Kaya, tinga un gran centre educatiu, després d’haver construït un pou d’aigua i remodelat un centre de salut. L’alcaldessa Marta Trenzano va assegurar que la solidaritat d’Algemesí naixia dels seus ciutadans i per això està totalment garantida. 
La delegació va gaudir amb el gran concert de la Societat Musical d’Algemesí, Les Danses a la Plaça, cercaviles, els carrers plens a totes hores de la música del tabal i la dolçaina, les campanes i a més del Museu de la Festa o de a mateixa Basílica de Sant Jaume que van visitar detingudament. 
Els tres representants van viure les processons mesclats entre la gent, des del balcó o a la porta de les cases. El mateix cap del poblat, Naaba Boulga, va destacar que la seua persona no és l’alcalde si no que se n’ocupa de mantindre les tradicions del seu poble, cosa que Algemesí fa a cada moment en una festa on tothom participa.
Ara, la delegació espera als representants d’Algemesí Solidari per a retrobar-se el mes d’octubre a Baasneere on començarà la construcció de l’edifici d’administració i les latrines del centre educatiu.