trobada de boixets-falla plaça del cid-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíA Algemesí es van donar cita prop de 400 boixeters i boixeteres vinguts de tota la Comunitat Valenciana, als qui se’ls van unir centenars de fallers i veïns del barri. Una jornada on els participants van posar en valor esta tècnica artesanal, que gaudeix d’un gran seguiment en els últims anys.

Durant la trobada, que va donar començament a les 10 del matí el darrer 17 de juny, amb el lliurament d’acreditacions, els participants tant homes com a dones, van realitzar treballs d’encaix de boixets que eren admirats pels centenars de veïns, que s’acostaven fins als voltants de la plaça del Cid per a contemplar el treball realitzat pels artesans del boixet. La jornada es va complementar, també, amb la visita cultural a la basílica Menor de Sant Jaume, a la casa de la Beata Josefa Naval i al Museu de la Festa. Els comerços de la ciutat també s’han bolcat en aquesta trobada, oferint productes que es van rifar entre tots els participants.

L’acte també va comptar amb els màxims representants de la Comissió d’este 2018, tant presidents com les Falleres Majors. El president de la Comissió, Antonio Maroto, ha destacat el bon acolliment de la jornada: “un any més hem aconseguit l’èxit de participació en aquest acte que organitzem des de de la Falla Plaça del Cid. Una iniciativa amb la que pretenem donar a conèixer la ciutat d’Algemesí a tots els participants, així com oferir activitats alternatives als fallers i promocionar el barri del Cid a nivell local. Un balanç molt positiu, tant a nivell participatiu com d’organització.

La jornada es va clausurar amb el lliurament d’obsequis a tots els participants i un dinar de germanor.