Cristina Bomboí pretenia viatjar a Síria per a casar-se amb un combatent de l’ISIS.

LVA.-  Segons informen diversos periòdics de tirada nacional, Cristina Bomboí, una jove establida a Algemesí que porta a la presó dos anys, ha acceptat la pena de cinc anys de presó per finançament del terrorisme. Esta xica va passar d’eixir de festa amb les seues amigues, acudir a la seua falla i posar vídeos en les xarxes socials, a vestir completament de negre amb un niqab que només deixava veure els seus ulls. I el que tots titllaven de «rareses» ha acabat per ser una història de radicalització d’una espanyola que, de no ser per la policia, hauria acabat a Síria en mans de l’ISIS.

En 2019 es va casar en secret amb un jove marroquí pel ritu musulmà. Amb ell va tractar d’arribar a Síria per a unir-se a l’ISIS, però el seu nou marit no era prou radical i aquell viatge va ser un fracàs. Cristina es va divorciar i, mentre enviava diners a l’ISIS, va començar a buscar la manera d’arribar a Síria ella sola. Cada vegada més radicalitzada, perquè va arribar a celebrar la decapitació d’un professor francés dient que «s’ho mereixia», finalment la jove va ser detinguda en 2020 per la Policia Nacional.

De fet, quan la policia la va detindre Cristina ja tenia els bitllets comprats. La seua intenció era la de casar-se amb un dels set «foreing fighters» (combatents estrangers) que estaven en la zona de Idlib. Segons la investigació, la jove va prendre la decisió perquè havia tingut contacte directe a través dels seus huit mòbils.

Ara, dos anys després, en un judici que no ha durat ni cinc minuts, la que passara de fallera a gihadista en un obrir i tancar d’ulls, ha acceptat cinc anys de presó i 18.000 euros de multa en l’Audiència Nacional.