Xirimiters-dulzaina-algemesi-unesco-patrimonio inmaterial humanidad- unesco-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíLa Veu d'Algemesí-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíSis turoperadors japonesos visitaran Algemesí el 7 i 8 de setembre per gaudir de la Festa de la Mare de Déu de la Salut, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco en 2011. Els delegats del país nipó han sigut convidats per Turisme Comunitat Valenciana dins del marc d’acció dissenyat per la Generalitat per a atraure el turisme asiàtic al nostre territori.

L’ambaixada japonesa viatja a Espanya per a conéixer de primera mà la festa gran d’Algemesí i durant la seua estança assistiran a la Processó de les Promeses i a la Processoneta del Matí. També estaran present en l’acte de cloenda de l’Assemblea General de la ICCN amb les 22 de delegacions internacionals presents en aquest encontre de ciutats patrimoni. El turista asiàtic, més que sol i platja, busca un turisme cultural, basat en les sensacions i les experiències. Les tradicions culturals arreu del món o la gastronomia són el principal reclam per als asiàtics quan busquen destí per a les seues vacances. Aquest turisme no és estacionari tal com es pot confirmar al Museu Valencià de la Festa d’Algemesí, on els visitants d’Àsia s’han incrementat al llarg de tot l’any. A més, aquests tipus de turista és molt rentable, ja que segons dades oficials gasten una mitjana de 410 euros diaris quan estan al nostre país.

L’encontre amb aquests sis turoperadors no serà el primer vincle de la Festa de la Mare de Déu d’Algemesí amb el país nipó. La dolçaina va aplegar al Japó i va cridar l’atenció de Sou Suwa, qui va aprendre a tocar-la i està implicat en la creació d’una colla de dolçainers al Japó amb la col·laboració de l’Escola Musical de Tabalet i Dolçaina d’Algemesí. Des de fa cinc anys, Suwa participa en la celebració de la Mare de Déu de la Salut tocant aquest instrument de vent tan propi de la festa d’Algemesí. Aquest any ja ha confirmat la seua assistència i s’encontrarà amb la delegació japonesa per a compartir la seua vivència personal en terres valencianes.