El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha signat l’ordre de demolició de l’antic grup de vivendes públiques de la Generalitat en El Raval, coneguda com la “finca roja”, que es troba en estat de ruïna.

finca roja el raval moises castell

Façana de la finca Roja que serà enderrocada. M.C.

LVA.-  Es tracta d’un grup format per un centenar de vivendes que estan en molt mal estat i que no ofereixen condicions per a ser habitades. Durant anys s’han produït conflictes en els blocs, per la qual cosa la Generalitat i l’Ajuntament han acordat la seua demolició donant així resposta a les demandes veïnals.

Les dos administracions han analitzat les opcions per a propiciar una millora en esta zona d’Algemesí amb la finalitat de resoldre l’actual problemàtica social i de seguretat que ofereix l’estat de l’immoble, en un greu estat de deterioració.

Segons l’informe, l’edifici es troba en situació legal de ruïna, i la seua demolició està prevista que es materialitze en 2022.

La Generalitat i l’Ajuntament estudien ara conjuntament el futur d’este espai per a iniciar un full de ruta que permeta oferir alternatives residencials en la zona.