Ximo Puig sol·licitarà avançar el toc de queda a les 20:00 h. i anuncia la clausura dels gimnasos i el tancament del comerç a partir de les 18:00 h.

cierre hosteleria comunidad valencianaLVA.-  La Generalitat Valenciana decretarà el tancament total de l’hostaleria entre les noves mesures per a fer front al descontrol del coronavirus a la regió. Fins ara, els bars i restaurants estaven obligats a tancar a les cinc de la vesprada i a partir d’eixa hora només podien servir comandes per a portar.

Després que esta setmana la pandèmia de Covid haja batut tots els seus rècords, el Govern valencià també ha decidit clausurar els gimnasos i instal·lacions esportives, així com el tancament del comerç a partir de les 18:00 hores, a excepció dels establiments d’alimentació, farmàcies i els considerats essencials. A més, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que sol·licitarà al Govern d’Espanya que permeta avançar el toc de queda a les 20:00 hores (de moment continua a les 22:00 hores).

La Comunitat Valenciana va tindre este dilluns la major incidència acumulada des que va començar la pandèmia de coronavirus, amb 896 contagiats per cada 100.000 habitants. A més, va batre el rècord de morts notificats en un sol dia, amb 95 noves defuncions, i el de pacients afectats pel Covid, tant en planta com en les UCI, i lidera la pressió assistencial en tota Espanya amb ocupacions que superen el 52% en el cas d’intensius.

Les actuals mesures per a fer front a la propagació del coronavirus van entrar en vigor el passat 7 de gener però no han sortit l’efecte esperat. De fet, des de llavors, la incidència del Covid-19 ha augmentat en 21 dels 29 municipis confinats perimetralment per la Generalitat Valenciana.

L’ampliació del toc de queda i el tancament de l’hostaleria a les cinc de la vesprada tampoc han aconseguit frenar la corba de contagis, hospitalitzats i morts a conseqüència del coronavirus a la Comunitat Valenciana.

Davant este escenari, Compromís i Podemos, socis del PSPV-PSOE en el Govern de la Generalitat, havien reclamat en les últimes setmanes “mesurades més dràstiques”, entre elles un confinament domiciliari de la població.

En paral·lel, desenes d’ajuntaments venien demanant als seus veïns que es “autoconfinaren” davant la greu evolució de la pandèmia que ja està col·lapsant el sistema sanitari i ha obligat a suspendre operacions i a derivar a malalts a clíniques privades i als hospitals de campanya alçats per la Generalitat a València i Alacant.