El president afirma que es contempla com a «real» la possibilitat que es puga anar a la platja amb unes normes i mesures.

LVA.-  El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que el Consell treballarà en el disseny de mesures perquè la ciutadania puga accedir este estiu a les platges amb les adequades condicions de seguretat, una possibilitat que es contempla com a «real».

Puig ha avançat en este sentit que ha convocat una reunió amb els departaments implicats en la seguretat, el territori i el turisme per a elaborar unes normes que contemplaran els diferents escenaris possibles.

El responsable del Consell ha subratllat que el Govern obrirà demà dimarts una etapa de transició a la normalitat, en la qual la Generalitat aposta per introduir la singularitat de les accions en la Comunitat Valenciana.

«La possibilitat que a l’estiu els valencians i la resta de visitants puguen anar a les platges es contempla com a real», ha assenyalat Puig, que ha agregat: «Treballarem conjuntament amb el Govern en unes normes bàsiques de comportament en la nova normalitat».

«La nostra voluntat és que les platges puguen ser accessibles este estiu i, per a això, hem de tindre totes les mesures necessàries per a garantir la seguretat», ha subratllat el president. «Creiem que sí que pot haver un ús adequat del dret a anar a la platja», ha agregat.

«Platges sí, però amb seguretat», ha indicat Puig, que ha precisat que es contemplarà tant l’actual escenari de corresponsabilitat de la ciutadania amb les institucions, que permeta avançar de manera òptima, com un escenari més complicat, que faça necessari tindre previstes totes les prevencions.