infocoronavirus.gva.es inclou consells i instruccions dirigits a persones malaltes, aïllades a casa, treballadors i empresaris.

LVA.-  La Generalitat ha llançat este dissabte la nova pàgina infocoronavirus.gva.es per a donar consells, recomanacions i instruccions a la societat valenciana sobre les diferents situacions originades pel coronavirus.

L’objectiu és centralitzar tota la informació autonòmica relativa a esta malaltia i als seus efectes col·laterals. La web enllaça amb totes les pàgines que cada Conselleria ha creat per a informar del coronavirus i anirà incorporant nous continguts en els pròxims dies.

La part central de la pàgina s’articula al voltant de tres àrees: la sanitària, la relativa al confinament a casa i la relacionada amb el món del treball i l’empresa.

La primera àrea agrupa tres situacions: si tens símptomes, si convius amb una persona afectada o si pertanys a un grup vulnerable o de risc.

La segona àrea d’informació atén altres tres situacions més domèstiques: si estàs a casa en aïllament, si estàs sol o eres major o si tens por o ansietat per la nova situació originada per la malaltia COVID-19.

En el tercer bloc d’informació, més centrat en l’àmbit laboral i empresarial, es donen consells en funció altres tres situacions: si tens un negoci, si has de fer teletreball, si eres assalariat o assalariada.

Entre alguns dels consells que recull la nova web figuren els següents: què he de fer si tinc símptomes?, com es transmet el nou coronavirus?, què puc fer per a protegir-me?

A més, també s’inclouen recomanacions de neteja i es respon a qüestions com: quines indicacions i precaucions he de tindre en compte si pretenc visitar a una persona de risc?

Igualment, ofereix consells per a mantindre una bona forma física i mental si s’està en quarantena, així com recomanacions per a gestionar la por o l’ansietat o sobre com actuar amb els xiquets i xiquetes, a més de sobre els recursos educatius per a població infantil i adolescent o consells per a mantindre una bona forma física i mental si s’està a casa.

Altres qüestions que s’expliquen són: en quina situació es troben les sol·licituds d’ajudes empresarials oferides per la Generalitat?, quines són les mesures preventives que he d’adoptar en la meua empresa, comerç o lloc de treball, si està obert, per a previndre el contagi del coronavirus?, poden les empreses substituir a treballadors que estiguen en quarantena? o té l’empleat l’obligació d’avisar a l’empresa si aprecia risc d’estar contagiat? També incorpora pautes senzilles per a la correcta implantació del teletreball.

La pàgina web destaca en lloc preeminent el telèfon d’informació de la Generalitat per a aquelles persones que tinguen una consulta sobre el coronavirus, el 900 300 555.

També enllaça directament amb el Autotest del Coronavirus habilitat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.