L’Ajuntament ha organitzat visites teatralitzades per a públic general i grups escolars per apropar-los al patrimoni i la història d’Algemesí.

LVA.-  La regidoria d’Educació ha incorporat visites per a grups escolars en esta nova versió de Algemesí, patrimoni d’un poble, la visita cultural que la regidoria de Turisme va llançar amb molt d’èxit l’últim trimestre del 2021: hi va haver 13 visites en les quals van participar més de 300 persones i es va completar l’aforament en quasi totes.

Es tracta d’un recorregut teatralitzat a càrrec de Via Heraclia, companyia especialitzada en la promoció del patrimoni i del turisme cultural, que inicia un viatge a través de personatges locals i que respon a preguntes com quin va ser l’origen de la Festa de la Mare de Déu de la Salut, quin fou el paper d’Algemesí a la Ruta de la Seda o quins són els secrets que s’oculten darrere dels murs de la Basílica de Sant Jaume Apòstol.

Les visites escolars estan distribuïdes durant maig i juny en horari lectiu per tal d’aprofitar l’arribada del bon temps. La regidoria d’Educació ha coordinat als centres educatius i a l’empresa Via Heraclia perquè participe tot l’alumnat de 5é de primària, tant de centres públics com de centres concertats, i del CEE Alberto Tortajada.

Ximo Rosell, regidor d’Educació, ha manifestat: «ens pareix una activitat interessantíssima, ja que és molt important que els xiquets i xiquetes d’Algemesí aprenguen sobre patrimoni, coneguen la història del seu poble i entenguen l’origen d’alguns dels edificis i monuments que es troben cada dia quan van a classe.”

Les visites per a públic general comencen a les 17 h. a la Plaça Major tots els dissabtes fins a juliol (a excepció del 16 i 23 d’abril) i comprenen una durada de 90 minuts, acabant-se a les portes del Museu Valencià de la Festa per a animar a les persones participants a visitar-lo.

L’activitat és gratuïta per a tots els públics, però les places estan limitades i per tant és necessària la reserva prèvia telefonant al 625.06.25.99 o enviant un correu a susanalazaro@viaheraclia.com.