visita llacuna samaruc josep bort marta trenzano la veu d'algemesiRepresentants de la diputació, l’ajuntament i la Fundació Limne visiten la reserva el Dia Mundial de l’Aiguamolls.
El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, l’alcadessa d’Algemesí, Marta Trenzano, el regidor de Medi Ambient, Pau Montalvà, i representants de la Fundació Limne han visitat la Llacuna del Samaruc d’Algemesí per a commemorar el Dia Mundial dels Aiguamolls, a més de recolzar les actuacions implementades per part dels municipis de les comarques valencianes amb el propòsit de conservar aquestos ecosistemes i la biodiversitat existent en els mateixos.
En el transcurs de la visita s’han plantat diverses fràngules en la reserva algemesinenca, la cura de la qual i manteniment du a terme l’Ajuntament d’Algemesí al llarg de l’any. De fet, recentment s’han desenvolupat tasques de millora i condicionament de l’espai. El seu objectiu és millorar la circulació de l’aigua i eliminar l’excés de vegetació amb la finalitat d’aconseguir un hàbitat adequat per a les espècies que allí habiten i oferir més visibilitat als visitants.
La Llacuna del Samaruc va ser visitada per 730 persones l’any passat. El regidor de Medi Ambient, Pau Montalvà, ha manifestat que “volem posar sobre la taula aquesta reivindicació de protecció, de col·laboració entre administracions. Una cosa que demandem amb més freqüència és la col·laboració entre administracions. Quasi totes les tasques que es realitzen ací, al final sempre acaben en la teulada de l’ajuntament, però el que hem trobat en aquest cas, és una bona col·laboració entre la direcció del parc i el mateix ajuntament.
Respecte a la plantació de fràngules en la reserva, Montalvà assegura que “són una espècie autòctona que ja hem plantat en l’espai que tenim de la Xopera que també és una zona humida i apta per a aquesta espècie. El que volem és mantenir aquesta espècie autòctona que està en perill d’extinció i igual que ho hem plantat en la Xopera, el mateix estem fent ací, a la Llancuna del Samaruc, per a intentar potenciar aquesta espècie”.