La mobilitat és certament un dels cavalls de batalla de les actuals ciutats. En els últims anys, el model ha canviat i hem de ser conscients que hem passat d’èpoques on una família passava perfectament amb un únic automòbil, als temps actuals on pràcticament cada membre d’eixa mateixa família té un vehicle.

Regidoria d’Urbanisme.-  Aquest és un model per al qual, ni el medi ambient, ni els nostres pobles estan preparats. Problemes d’estacionament, contaminació, etc. estan cada vegada més a l’ordre del dia, i la solució a aquests problemes exigeix modificar la forma en la qual ens desplacem.

Per tot açò, és evident que recuperar part de la ciutat per al seu ús pels vianants i reduir el trànsit rodat és una obligació si no volem que es continue deteriorant la situació al nostre poble. Així doncs, el tall durant els dissabtes del carrer Sant Josep de Calassanç al trànsit rodat té diversos objectius, entre els que podem destacar dos: reduir el trànsit de vehicles en la zona centre, i facilitar als ciutadans l’ús de tot un carrer que ja és de vianants en altres ocasions (festes, etc.) i que facilita l’accés al Parc Salvador Castell.

En un primer moment aquest tall tractava de lliurar completament el carrer de trànsit donant un ús exclusiu al vianant. Però s’ha comprovat que el primer disseny donava excessius problemes als veïns per accedir als seus domicilis. Així, s’ha efectuat un canvi en el tall, de forma que ara els carrers perpendiculars romandran oberts al trànsit, continuant tallat l’accés al conegut també com “carrer passeig”

Açò facilita que els ciutadans de la zona tinguen accés a les seues vivendes si es fa necessari fer-lo amb cotxe, i permet continuar gaudint d’un espai per a vianants ample i còmode per als algemesinencs. Amb l’esforç i responsabilitat de tots i totes aconseguirem junts un Algemesí millor per a viure i per a somriure.